BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Bağcılara çevre ödülü

Bağcılar Belediyesi, Çevre Koruma ve Altyapı Geliştirme Dalında “İkincilik” ödülünün sahibi oldu.

Abone ol

Ak Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından, “İstanbul İçin En İyisi!” şiarıyla düzenlenen” proje yarışmasında, Bağcılar Belediyesi, Çevre Koruma ve Altyapı Geliştirme Dalında “İkincilik” ödülünün sahibi oldu.

Ödüller, Başbakanımızın da katılımıyla gerçekleştirilen, 5 kıtadaki önemli şehirlerin yerel yöneticilerinin bir araya geldiği, 1.Uluslararası İstanbul Yerel Yönetimler Sempozyumu’nda verildi. Başbakanımız Erdoğan, ödülü alan Belediye Başkanımız Lokman Çağırıcı’yı çalışmalarından ve başarılarından dolayı tebrik etti.

5 Kıtadaki önemli şehirlerin yerel yöneticileri İstanbul’da buluştu
Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı, 12-13 Nisan 2008 tarihlerinde Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenen uluslararası etkinlikte, New York-Brooklyn, Singapur, İspanya-Granada, Macaristan-Budapeşte, Almanya-Wiesbaden, Bulgaristan-Sofya, Polonya- Krakow, Ürdün-Amman, Hindistan-Kalküta, Suriye-Halep, Yunanistan-Gümülcine, Estonya-Tallinn, Arnavutluk-Elbasan şehirlerinin belediye başkanları, Almanya-Köln, İtalya-Napoli, Portekiz-Lizbon, Avusturya-Viyana, Avustralya-Melbourne, Yunanistan-Selanik, Ukrayna-Odessa, İrlanda-Dublin, ABD-Houston, Seattle, Fas-Rabat, Güney Kore-Pusan, Güney Afrika-Cape Town, Malezya- Johor Bahru şehirlerinin de yerel yöneticileri ve akademisyenleri Doğu ile Batı’nın kesiştiği, medeniyetlerin beşiği İstanbul’da buluştu.

İki gün süren sempozyumun ana başlıkları, ‘Yönetim ve Organizasyon, ‘Kentler ve Çevre Sorunları’, ‘Yerel Ekonomik Gelişim’, ‘Yerel Sosyal Gelişim’, Yerel Yönetimler arası İşbirliği’ olan beş oturumdan oluştu..
Açılış konuşmasını yapan AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, amaçlarının uzun vadede periyodik bir uluslararası yerel yönetim forumuna zemin hazırlamak olduğunu, bu forum sayesinde İstanbul’un, yerel yöneticilerin ve uzmanların düzenli olarak bir araya geldiği, dünyada yerel yönetim ve şehircilikte yeni eğilimlerin incelendiği, yeni konseptlerin tartışıldığı uluslararası bir merkez konumuna gelmesini hedeflediklerini söyledi.

İBB Başkanı Dr.Mimar Kadir Topbaş, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi’nin konuşmalarının ardından Başbakan Recep Tayip Erdoğan konuşmasını yaptı.
Günümüzde küreselleşme ve yerelleşme süreçlerinin birbirlerinin zıddı değil, bütünleyicisi olduğunun, yerel yönetimlerin, sadece “yerel” olanla sınırlı kalmadığının anlaşılmaya başlandığını ifade Başbakan Erdoğan,” AK Parti’nin Türkiye’de yepyeni bir tarz getirdiği yerel yönetim alanında gerçekten markalaşmış bir anlayışı temsil ettiğini belirten İl Başkanı Aziz Babuşçu, “AK Parti olarak yerel kalkınma anlayışımızın temelinde insan vardır. Kalkınma insan odaklı olmalıdır. Yerel Kalkınma çalışmalarında mümkün olduğu kadar eşitlikçi ve kapsayıcı olmaya, yapılan her çalışmanın toplumun tüm katmanlarına yansımasına ve gerektiğinde kalkınma sürecinden eşit pay alamayan kesimlerin gözetici ve pozitif ayrımcı politikalarla desteklenmesine özel bir önem veriyoruz” dedi.