BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Babam yanıyor kurtarın çığlıkları

9 kişinin yanarak öldüğü otobüs kazasından yaralı kurtulan genç kız yaşadığı dehşeti böyle anlattı.

Abone ol

"Cehennem gibiydi... Annem, kardeşlerim ve benim üzerimizdeki elbiseler yanıyordu. 'Babam yanıyor, kurtarın' diye bağırdım. Ama babama yetişemedim..."

GİRESUN'DAKİ FACİANIN  NEDENİ BELLİ OLDU
Giresun'un Görele ilçesinde Karadeniz Sahil Yolu'nda meydana gelen ve 9 kişinin feci şekilde öldüğü kazanın nedeni belli oldu
HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Bu sözler, Giresun'un Görele ilçesinde önceki gün meydana gelen ve 9 kişinin yanaracak can verdiği otobüs kazasında babasını yitiren 16 yaşındaki Aslıhan'a ait... Kazayı yaralı atlatanların dehşet verici ifadeleri bugün Sabah gazetesinde yer aldı.

Kazada hayatını kaybeden tekvando milli hakemi Abidin P. önde, Aslıhan, kardeşleri Gökhan (11) ve Neslihan ve annesi ise arkada oturuyordu. İstanbul'da amcasının düğününden dönüyorlardı.

'CEHENNEM GİBİYDİ...'

Kazanın ardından yanmaya başlayan otobüste babasının alevler arasında kaldığını söyleyen Aslıhan P., dehşet anlarını şöyle anlattı: "Otobüs bir anda sallandı. Ardından kaldırıma ve levhaya çarptık. Devrildiğimiz anda önden arkaya doğru büyük bir alev topu yayıldı. Cehennem g i - biydi. Babam ön tarafta oturuyordu, onun yandığını gördüm. 'Babam yanıyor, ne olur onu kurtarın' diye çığlık atıyordum. Annem, kardeşlerim ve benim üzerimdeki elbiseler de yanıyordu. Annem Gökhan'ı camdan attı. Bizi birileri çıkarttı. Çığlık attım ama babama yetişemedik. O anlar hiç gözümün önünden gitmiyor." Vücutlarında yanıklar bulunan anne ve çocuklarının tedavisi KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nde sürüyor. Hastaneye kaldırıldığında sürekli "Babama ne oldu?" diye soran Aslıhan'a, acı gerçek kazadan 5 saat sonra söylendi. Yaşadığı şok nedeniyle de genç kıza psikolojik destek veriliyor. Trabzon Adli Tıp Kurumu morgundaki baba Abidin Peker'in cesedi tanınmayacak halde olduğu için aileden DNA örnekleri alındı. Sonuçların ardından cesedin teslim edileceği belirtildi.

'ÖLÜMÜM YAKIN' DEMİŞTİ

Kazada ölen, otobüsün muavini 24 yaşındaki Erhan Yıldız ise geride gözü yaşlı bir aile bıraktı. Cam balkon ustası olan Erhan, kendi işini kurmaya hazırlanıyordu. Ancak bir arkadaşının yerine ilk ve son kez muavin olarak çıktığı seferde yaşamını yitirdi. Annesi Memnune Yıldız'ı 1.5 yıl önce kanserden kaybeden Erhan, kısa süre önce yengesi Fatma Yavuz'a annesini rüyasında gördüğünü ve kendisine, "Oğlum seni yanıma alacağım ama. Biraz daha" dediğini anlatmış, "Ölümüm yakındır" demişti. Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafız Özak, Erhan Yıldız'ın Trabzon'un Vakfıkebir ilçesine bağlı Akköy'de yaşayan babasına taziye ziyaretinde bulundu. Erhan Yıldız'ın cenazesi memleketi Trabzon'un Vakfıkebir ilçesine bağlı Akköy'de dün toprağa verildi. Cenazede baba Muhammet Yıldız, kardeşi Erdal Yıldız, dede Mehmet Yıldız ve yakınları gözyaşı döktü. Torununun tabutunu öpüp okşayan 72 yaşındaki babaanne Ayşe Yıldız baygınlık geçirdi. Erhan Yıldız'ın yengesi Fatma Yavuz da "Aşkım benim. Sana gitme demiştim. Beni dinlemedin gittin. Ben sensiz ne yapacağım" diye feryat etti.