BIST 10.083
DOLAR 32,26
EURO 34,85
ALTIN 2.432,40
HABER /  GÜNCEL

Hafta sonu hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hafta sonu hissedilecek hava sıcaklık tahminlerini yaptı

Abone ol

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hafta sonu hissedilecek hava sıcaklık tahminlerini yaptı

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Kuzey ve İç Ege (İzmir, Manisa, Aydın, Denizli, Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak), Karaman dışında İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Isparta, Burdur, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Malatya ve Giresun çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların akşam ve gece saatlerinde Sinop, Samsun ve Amasya çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Marmara'nın Güney ve Doğusu ile Kuzey Ege'de 4 ila 6 derece olmak üzere, iç ve batı kesimlerde azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeybatı, zamanla batı kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetlice esecek.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; akşam ve gece saatlerinde Sinop, Samsun ve Amasya çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Sel, su baskını, yıldırım düşmesi, vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı zamanla çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

EGE: Parçalı zamanla çok bulutlu, sabah saatlerinde Kütahya çevreleri, öğle ve akşam saatlerinde İzmir, Manisa, Aydın, Denizli, Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

AKDENİZ: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Isparta, Burdur, Adana, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı zamanla çok bulutlu, sabah saatlerinde Ankara, Eskişehir, Çankırı, Yozgat ve Kayseri çevreleri, öğle saatlerinden itibaren Karaman dışında bölge geneli kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların akşam ve gece saatlerinde Sinop çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı zamanla çok bulutlu, sabah saatlerinde Amasya, Çorum ve Tokat çevreleri, öğle saatlerinden itibaren Samsun, Amasya, Çorum, Tokat, Ordu ve Giresun çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların akşam ve gece saatlerinde Samsun ve Amasya çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı bulutlu, öğle ve akşam saatlerinde Malatya çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçecek.