BIST 10.056
DOLAR 32,24
EURO 34,80
ALTIN 2.429,70
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan'ı protesto eden çocuklara hapis

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı protesto eden, 18 yaşından küçük 5 çocuk için 4.5 yıla kadar hapis cezası talep edildi

Abone ol

Başbakan Erdoğan’ı protesto için gösteriye katılan yaşları 18’den küçük 5 çocuk hakkında dava açıldı. Dava iddianamesinde çocukların 9 aydan 4.5 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi.

Gazeteci Hrant Dink’in katil zanlısı Ogün Samast’a hitaben mahkeme başkanı tarafından söylenen “suça sürüklenen çocuk” ifadesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın üniversite öğrenci konseyi temsilcileriyle yaptığı toplantıyı protesto eden 5 çocuk için de kullanıldı. Milliyet'ten Bahar Atakan'ın haberine göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, Erdoğan’ın Ocak 2011’de öğrenci konseyi başkanlarıyla yapacağı toplantıyı protesto etmek amacıyla Genç-Sen isimli öğrenci gençlik sendikasının izinsiz protesto gösterisi düzenlediği kaydedildi. 20 ilden öğrencilerin katılımıyla düzenlenen protestoda, 160 kişilik bir grubun yer aldığı belirtilen iddianamede, protestocuların emniyet görevlilerinin uyarısına karşın, “Polis defol bu sokaklar bizim” sloganı atıp, “Üniversiteler bizimdir söz yetki karar hakkımızı istiyoruz” yazılı pankart açtıkları belirtildi.

DAĞILMAYANA GAZ SIKTILAR

Polis barikatını aşmak isteyen grubun, ellerindeki flamalar, döviz sopaları, yumruk ve tekmelerle barikatta bulunan güvenlik görevlilerine vurduğu ifade edilen iddianamede, “dağılmaları için anons yapıldığı halde grubun dağılmadığı, bunun üzerine grubun üzerine gaz sıkıldığı, gruptaki bazı kişilerin kaldırım taşlarını sökerek polislerin üzerine attığı” belirtildi. Gruptaki bazı kişilerin tanınmamak için yüzlerini atkı ile sardığının belirtildiği iddianamede, iki polisin atılan taşlar sonucu “basit bir tıbbi müdahale ile iyileşebilecek derecede” yaralandığı kaydedildi. Bir polis arabasının da atılan taşlar sonucu zarar gördüğü kaydedilen iddianamede, “suça sürüklenen 5 çocuğun” 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Hakkındaki Kanuna muhalefet ettiklerinin, “olay yeri CD görüntüleri, doktor raporları, dosya içerisine alınan resimlerden” anlaşıldığı yazıldı. İddianamede çocukların 9 aydan 4.5 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi.

SINAV VARDI GELEMEDİLER 

Ankara 2. Çocuk Mahkemesi’nde salı günü yapılan ilk duruşmada aynı zamanda Eğitim Sen avukatı olan müdafi Mahmuk Nedim Eldem, “bazı çocuklar, sınavları olması dolayısıyla” gelemediğini söyledi. Duruşma 18 Ekim’e ertelendi.