BIST 10.056
DOLAR 32,24
EURO 34,80
ALTIN 2.427,13
HABER /  GÜNCEL

AK Parti seçim bürosuna bombalı saldırı

AK Parti seçim irtibat bürosuna gelen kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, saat 00.30 sıralarında ses bombası attı

Abone ol

Kağıthane'de, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce AK Parti Gürsel Mahallesi Seçim İrtibat Bürosu'na ses bombası atıldı. Maddi hasara sebep olan saldırının failleri olay yerinden kaçtı. Polis, saldırganların yakalanması için çalışma başlattı.

Gürsel Mahallesi 28 Nisan Caddesi 38 numarada bulunan AK Parti seçim irtibat bürosuna gelen kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, saat 00.30 sıralarında ses bombası attı. Saldırganlar olay yerinden kaçtı.

Vatandaşlar duydukları patlama sesiyle dışarı fırladı. İrtibat bürosundaki küçük çaplı yangın vatandaşlar tarafından kısa sürede söndürüldü. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Tedbir amacıyla olay yerine itfaiye ekipleri de gönderildi. Polis, caddeyi emniyet şeridiyle kapattı. İkinci bomba ihtimaline karşı polis ekipleri cadde üzerindeki otomobillerin altını teker teker kontrol etti. Bomba uzmanı ekipler ile olay yeri inceleme ekipleri, olay yerinde detaylı delil araştırması yaptı. Seçim irtibat bürosunda maddi hasar meydana geldi. Failler, bildiri bıraktıktan sonra kayıplara karıştı.

Seçim irtibat bürosu görevlisi Necmi Akarsu, saldırı sırasında irtibat bürosunun kapalı olduğunu ve yaralanan kimsenin bulunmadığını söyledi. Akarsu, saldırıyı "AK Parti'nin yükselişini engellemek isteyenlerin gerçekleştirdiğini" ileri sürdü. Polisin olayla ilgili soruşturması devam ediyor.