BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,85
ALTIN 2.442,51
HABER /  SPOR

Aziz Yıldırımın sambacı merakı

Fenerbahçe'yi son yıllarda son yıllarda sambacı merak sardı. Aziz Yıldırım'ın son transfer gözleri bile sambacı kökenli

Abone ol

Takımda oynayan Alex, Aurelio’nun yanına Edu ve Deivid’i transfer eden Başkan Yıldırım, göreve geldiği 1998 yılından bu yana tam 10 Brezilyalı oyuncu transfer ederek sambacılara ne kadar güvendiğini gözler önüne serdi.
Sezon başında Roberto Carlos, Juninho ve Gilberto gibi isimlerle de ilgilenen Yıldırım, Brezilyalı aşkını önümüzdeki dönemde sürdüreceğinin sinyallerini veriyor. Özellikle Roberto Carlos’la yakından ilgilenen Yıldırım, tecrübeli oyuncunun son anda vazgeçmesi üzerine bu transferi gerçekleştirememişti.


Kimler geldi, kimler geçti
F.Bahçe 100 yıllık tarihinde ilk Brezilyalıyla 1991 yılında tanıştı. Dönemin Başkanı Ali Şen, Gerson’a sarı-lacivertli formayı giydirirken, teknik direktörlüğe birer yıl arayla Parreira ve Lazaroni’yi getirdi.

Ardından 1998 yılında başkanlığa gelen Aziz Yıldırım, dünya futbolunun büyülü ülkesi Brezilya’dan sırasıyla Sergio, Simao, Washington, Luciano, Aurelio, Nobre, Fabiano, Alex, Edu ve Deivid’i transfer etti. Öte yandan F.Bahçe’de şimdiye kadar tam 4 Brezilyalı teknik adam görev yaptı.

1972 yılında Didi’yle başlayan Brezilyalı teknik adam furyası, 1995’te Parreira, 1996’da Lazaroni ve son olarak Zico’yla devam etti.