BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Yine Youtube yine savaş

Makedonya, video paylaşım sitesi Youtube'da yayınlanan bir video nedeniyle Atina'yı protesto etti...

Abone ol

Makedonya, YouTube'de yayınlanan Yunan askerlerin eğitim sırasında Makedonya aleyhinde şarkı söylediklerini gösteren video nedeniyle Atina'yı protesto etti.

Makedonya Dışişleri Bakanı İgor İlievski, Yunanistan'ın Üsküp Büyükelçisi'ne protesto mektubu yazdı. İlievski mektubunda, video görüntüsünün iki ülke arasındaki komşuluk ilişkilerine zarar verdiğini belirtti ve görüntüden duyulan rahatsızlık vurguladı.

Makedonya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Atina'daki yetkililerden olayı kınamaları talep edildi. Arnavutluk hükümeti de geçen hafta, yine aynı internet sitesinde yayınlanan benzeri görüntüler nedeniyle Yunanistan'a rahatsızlığını iletmişti.

Atatürk'e hakaret videosu

YouTube'da yayınlayan ve Türk-Yunan halkları arasında 'gerginliğe' neden olan Atatürk'e hakaret videosu, geçtiğimiz haftaya damgasını vurmuştu.

Siteye, videoyu eklediği belirtilen 'Stavraetos' kodlu kişinin, bir üniversitede ekonomi öğrenimi gören 18 yaşındaki Yunan öğrenci Kostas Papafloratos olduğu anlaşılmış, videoyu Papafloratos'un internet adresini kullanan bir İngiliz'in yüklediği öne sürülmüştü.

Atatürk'e hakaret içeren video görüntüleriyle ilgili haberlerin basında yer alması üzerine, YouTube'a erişim mahkeme kararıyla engellenmiş, olay yurtiçi ve yurtdışında yankı bulmuş, özellikle Türkiye'de sert tepkiyle karşılanmıştı.

YouTube yetkilileri ise, görüntülerin yayından kaldırıldığını belirtmiş ve ''Videonun bir daha yayınlanmaması için gerekli çalışmalarımızı devam ettiriyoruz'' demişti.

Cnnturk