BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,78
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Mantar biter gibi dava artıyor

Adalet Bakanı Çiçek, "Dava ve ihtilaf sayılarının artması, sosyal dokumuzda tahribatın olduğunu gösteriyor" dedi.

Abone ol

Niğde Valisi Gündüz Beder'i ziyaretinde, soruları yanıtlayan Çiçek, sürekli yeni adliye binaları yaptıklarını, ancak önemli olanın dava sayısının azaltılması olduğunu belirtti.

Dava sayısının artması nedeniyle sürekli yeni binalar yapılmasına rağmen adliye binalarının ihtiyaca cevap veremez hale geldiğini ifade eden Çiçek, şöyle konuştu:

"İnsanlarımız mümkün olduğu kadar az suç işlemeli. Yeni adliye binaları yapıyoruz ama bir bina tamamlanmadan yenisine ihtiyaç duyuluyor. Ülkede, dava sayısının ve ihtilafların artması çok hayra alamet değil. Biz, geçmişimizde, kültürümüzde birbirimizin hukukuna saygı gösteren insanlarız. Böyle bir medeniyetten geliyoruz."

Dava sayısının artmasının toplumda bir takım sıkıntıları beraberinde getirdiğini belirten Çiçek, "Hedeflememiz gereken, dava sayısının azaltılmasıdır. Halbuki bizde mantar biter gibi dava sayısı artıyor" dedi.

Ankara Adliyesi yapıldığında insanların (Böyle hangar gibi binaya ne ihtiyaç var, bu bina dolar mı?) diye eleştiri yaptıklarını, şimdi ise adliye binasının ihtiyaca cevap veremez hale geldiğini anlatan Çiçek, Sincan'da yeni bir adliye binası yapıldığını ve yeni bir binaya daha ihtiyaç duyulduğunu belirtti.