BIST 10.037
DOLAR 32,26
EURO 34,84
ALTIN 2.433,17
HABER /  GÜNCEL

Yüzlerine kızgın bıçak vuruluyor

Dünyanın en fakir ikinci ülkesi. Yüzyıllar öncesinden kalma gelenekler devam ediyor. Kurbanlar ise çocuklar..

Abone ol

Köleliğin 2003 yılında yasaklandığı Orta Afrika ülkelerinden Nijer’de, çocuklar küçük yaşlarda kaçırılıp köle olarak satılmasınlar diye yüz derileri kızgın bıçaklarla kesilerek işaretleniyor.

Dünyanın en fakir ikinci ülkesi olan Nijer’de, çok eski yıllarda kaldığı düşünülen bazı uygulama ve geleneklerin hala yaşatılıyor. Nijer’in şehirlerinde ve köylerinde yaşayan insanların çoğunluğunun yüzlerinde bulunan değişik işaretler dikkati çekiyor.

Değişik etnik grup ve kabilelerden oluşan Nijer’de, insanların hangi topluluğa ait olduğunun yüzlerindeki bu işaretlerden anlaşıldığı belirtildi. 2003 yılında köleliğin kaldırıldığı Nijer’de özgür doğan çocukların doğumdan kısa süre sonra kızgın bıçaklarla yüz derisine kabilenin simgesi olan işaret vurulduğu ifade edildi.

Ömür boyu yüzde kalan işaretle, bu kişinin özgür ve hangi kabileye mensup olduğunun tespit edildiği bildirildi.

ÇOCUKLAR KAÇIRILIP KÖLE OLARAK SATILMASINLAR DİYE...
Nijer’de kölelik karşıtı faaliyet yürüten Timidria adlı dernek yetkilileri, söz konusu işaretin çocukların küçük yaşta kaçırılıp köle olarak satılmamaları ve hangi kabileye mensup olduğunun göstergesi amacıyla vurulduğunu bildirdiler.