BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.440,10
HABER /  SPOR  /  FENERBAHÇE

Aziz Yıldırım'dan FBTV'ye sitem: Doğum günümü bile kutlamadı

Aziz Yıldırım, bir daha Fenerbahçe'de başkanlık yapmayacağını belirtirken ''Sakın bölünmeyin. Ortak noktamız Fenerbahçe. FBTV'yi ben kurdum ama bir doğum günümü bile kutlamadı." diyerek sitem etti.

Abone ol

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "futbolda şike" soruşturmasında kumpas kurduğu iddiasıyla 15'i tutuklu 107 sanığın yargılanmasına devam edilirken Fenerbahçe Kulübü eski başkanı Aziz Yıldırım, açıklamalarda bulundu.

''FETÖ, hala bitmemiştir''
Yıldırım, ''Bu dava sadece bizim değil, Fenerbahçe'nin davasıdır. Geldiğimde gördüğüm manzara iyi değildi. Uzun zamandır gelmediğimiz için ortam boş kalmış. Yalan ifadeler veriliyor. Ben 14 Şubat'ta 'Ne şikesi memleket elden gidiyor' demiştim. Sonra 15 Temmuz'da birçok insanımız şehit oldu. FETÖ, hala bitmemiştir. Bu örgütü öyle 3 yılda 5 yılda bitiremezsiniz." dedi.

''Bir daha Fenerbahçe başkanlığı yapmayacağım''
Birlik ve beraberlik çağrısında bulunan Aziz Yıldırım, ''Fenerbahçe birliğini bozmamalı, Fenerbahçe birliğini bozarsa daha kötü günler gelir. Ben bir daha Fenerbahçe başkanlığı yapmayacağım ancak hayatımı verdiğim Fenerbahçe'den de vazgeçmem mümkün olamaz. Ben Fenerbahçe'ye küsemem, darılamam. Yönetimler görevlerini yapamazsa giderler, yerlerine yenileri gelir." ifadelerini kullandı.

''FBTV'yi ben kurdum ama bir doğum günümü bile kutlamadı''
''Sakın bölünmeyin. Ortak noktamız Fenerbahçe. FBTV'yi ben kurdum ama bir doğum günümü bile kutlamadı." diyen Aziz Yıldırım, sitem ederken ''Ne Aziz Yıldırımcı olun ne Ali Koçcu olun. Bugün FB TV bir doğum gününü bile kutlamıyor. Orayı ben kurdum, acıları ben çektim. En büyük paydamız Fenerbahçe olmalı. Böyle olmazsa elimizden Fenerbahçelilik gider." şeklinde konuştu.


Şekip Mosturoğlu: Bu dava FETÖ’nün Türk mahkemelerine hesap vermesi açısından önemli

Aziz Yıldırım'ın ardından açıklamalarda bulunan Şekip Mosturoğlu ise ''Bizde 1 yıllık süreç içerisinde kamuoyunun azaldığını gördük. Başkan bugün bir araya gelme fikrini ortaya attı. Camiamız harekete geçtiğinde her zaman arkasındadır. Ama bu çabayı kamuoyu önünde göstermek gerekmekte. 3 Temmuz'da olduğu gibi taraftarlarımız İstanbul'un her yerinden geldiler.'' dedi.

Mosturoğlu, ''Duruşmada sanık ifadeleri devam ediyor. Davanın uzayacağı gözüküyor. Bu davadan daha önemlisi Yargıtay'da olan dava. Bu karar Fenerbahçe'nin hukuki süreçlerinin başlangıcı olacak. Yaklaşık 2 senedir Yargıtay'da arşivde bekliyor dosyamız. 3 Temmuz şike operasyonları davaları içerisinde hep başyapıt olarak isimlendiriliyor. Hala bu başyapıtlarını savunuyorlar. Beklentimiz tüm kamuoyunun sahip çıkmasıdır. Bunun çıkacağına da inancımız tamdır.  Yargıtay'daki dosya her an karara bağlanabilir. Bekleme süresini doldurdu dosya. Davanın sonuyla ilgili beklentimiz yüksek. Soruşturmayı başlatan savcı firarda. Bunun medya ayağı el değmemiş olarak duruyor. Spor camiasındaki paydaşları ayıklanmadılar.'' ifadelerini kullandı.

Mosturoğlu, şöyle devam etti; ''Ben bir an önce bu şikayetlerinde göz önünde bulundurarak FETÖ'nün yaptığı tahribatların giderilmesi için kapsamlı bir değerlendirilme yapılıp cezalandırılması gerektiğini düşünüyorum. Bizim kimsenin şahsi olarak ceza almasında bir kişisel menfaatimiz yok. Buna hakimler karar veriyor. Bu dava çok çok önemli. Yargılanan sanıklar açısından da önemli. FETÖ'nün Türk mahkemelerinde hesap vermesi de önemli. Bu dosyalarda bulunan polislerin bir bölümünün Bylock kullanıcısı olduğu tespit edildi''