BIST 9.479
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.503,93
HABER /  GÜNCEL

Azerbaycan ile yeni çatışmalarda kaç Ermenistan askeri öldü? Paşinyan zaiyatı açıkladı

AZERBAYCAN ile Ermenistan arasında dün gece sınırda çatışmalar yaşandı. Her iki tarafta da kayıplar olduğu açıklanmıştı. Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan bugün yaptığı açıklamada çatışmalarda verdikleri zaiyatı paylaştı. 49 Ermenistan askerinin hayatını kaybettiği öğrenildi.

Abone ol

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, sınırda Azerbaycan ile yaşanan çatışmalara ilişkin parlamentoda konuştu. Başbakan Paşinyan, "Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri Ermenistan istikametinde 4 yöne taarruz gerçekleştirdi, daha sonra 2-3 yön daha eklendi. Azerbaycan, Ermenistan'ın provokasyonlarına yanıt verdiğini göstermeye çalışıyor, ancak bu bilginin tamamen yanlış ve gerçeğe uymayan bir yalan olduğunu kanıtlamalıyız" ifadelerini kullandı. 

Kaç Ermenistan askeri öldü?

Paşinyan, sınırdaki çatışmalarda verdikleri son kayıpları açıkladı. Paşinyan, "Şu anda Savunma Bakanlığı tarafından teyit edilen 49 kaybımız var" diye konuştu.

Çatışmalar sürüyor mu?

Şu an itibariyle muharebe operasyonlarının yoğunluğunun azaldığını belirten Paşinyan, 1-2 yönde çatışmaların devam ettiğini kaydetti.

ALİYEV, KOMUTANLARLA GÖRÜŞTÜ

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, silahlı kuvvetlerin komuta kademesiyle Ermenistan'ın sınırdaki provokasyonlarına ilişkin toplantı gerçekleştirdi.

Çatışmalarla ilgili raporların sunulduğu toplantıda, Ermenistan Silahlı Kuvvetlerinin iki devlet sınırında gerçekleştirdiği provokasyonların önlendiği, tüm görev ve talimatların yerine getirildiği belirtildi.

Yaşanan gerilimin sorumluluğunun tamamen Ermenistan'ın siyasi liderliğine ait olduğuna dikkat çekilen toplantıda, sınır boyunca operasyonel durumun Azerbaycan ordusunun kontrolünde olduğu kaydedildi.

Ermeni askerler mayın döşerken yakalandı

Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından dün yapılan açıklamada, Ermeni silahlı kuvvetlerine ait birliklerin Azerbaycan-Ermenistan devlet sınırının Daşkesen, Kelbecer ve Laçın yönlerinde büyük çaplı provakasyonlar gerçekleştirdiği duyurulmuştu. Açıklamada, bölgedeki dağlık araziden, karanlıktan ve derelerden faydalanarak Azerbaycan ordusu birliklerinin mevzileri ile ikmal yolları arasındaki alanları farklı yönlerde mayınlamaya çalışan Ermeni askerlerinin tespit edildiği ve Azerbaycan askerlerinin müdahalesiyle çatışma çıktığı kaydedilmişti.

ABD 'derhal çatışmaları durdurun' çağrısı yapmıştı

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki çatışmaların derhal durdurulması çağrısında bulunmuştu. Blinken, "ABD, Ermenistan'daki yerleşim yerlerine ve sivil altyapıya yönelik bildirilen saldırılar da dahil olmak üzere, Ermenistan-Azerbaycan sınırındaki çatışma haberlerinden derin endişe duymaktadır. Uzun zamandır açıkça belirttiğimiz gibi, bu sorunun askeri bir çözümü olamaz. Her türlü askeri çatışmaya derhal son verilmesi çağrısında bulunuyoruz."  demişti.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Alt komşudan kıskandı Ezgi'yi vahşice öldürdü! Adana'da kocanın ifadesi kan dondurdu
Foto Galeri Alt komşudan kıskandı Ezgi'yi vahşice öldürdü! Adana'da kocanın ifadesi kan dondurdu Galeriye Gözat