BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,71
ALTIN 2.409,12
HABER /  DÜNYA

Azerbaycan, Ermenistan'ın ikinci Su-25 savaş uçağını düşürdü

Demirören Haber Ajansı
Demirören Haber Ajansı

Azerbaycan-Ermenistan arasındaki geçici ateşkes uzun sürmedi. Gece başlayan ateşkes, Ermenistan ordusunca ihlal edildi. Azerbaycan ordusu, Ermenistan ordusuna ait Su-25 savaş uçağını düşürdü. Ermenistan özel güçleri geri çekildi.

Abone ol

Azerbaycan ve Ermenistan'ın üzerinde anlaştığı insani amaçlı geçici ateşkes, bugün yerel saatle 00.00'da yürürlüğe girmişti.

Ermenistan'ın saldırıları sonrasında sahada işgalci güçlere sahada karşılık veren Azerbaycan ordusu, Cebrayil ekseninde işgalci Ermeni güçlerine ait bir Su-25 savaş uçağını daha düşürdü.

Azerbaycan Hava Savunma Birlikleri tarafından imha edildi
Azerbaycan Savunma Bakanlığı yaptığı yazılı açıklamada, Azerbaycan Hava Kuvvetleri, bugün Ermenistan hava kuvvetlerine ait Cebrail bölgesindeki mevzilere hava saldırısı yapan Su-25 saldırı uçağını düşürdü. Azerbaycan Hava Savunma Birlikleri tarafından imha edildi.

Ermenistan özel güçleri geri çekildi
Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan’a ait mevzilerde son kuvvet olarak savaşan Ermenistan özel güçlerinin, Azerbaycan ordusunun karşısında siperlerden geri çekildiğini açıkladı. 

Daha önce de düşürmüştü
Savunma Bakanlığı, Azerbaycan Ordusu’nun 17 Ekim’de yine bir adet Su-25 savaş uçağını düşürdüğünü açıklamıştı.

İLK İHLAL DEĞİL

Ermenistan ve Azerbaycan, Moskova'da yapılan görüşmelerde, 10 Ekim saat 12.00'dan itibaren geçerli olmak üzere Dağlık Karabağ'daki cenazelerin ve esirlerin değişimini öngören insani amaçlı "ateşkes" kararı almıştı. Ermenistan ordusunun, ateşkesin üzerinden 24 saat geçmeden Azerbaycan'ın Gence kentine füzelerle saldırması sonucu 10 kişi ölmüş, 35 kişi yaralanmıştı. 15 Ekim'de de Terter kentinde defin töreni için mezarlığa giden sivillere yönelik düzenlenen saldırıda, 4 kişi hayatını kaybetmiş, 4 kişi de yaralanmıştı. Bugün Gence'ye füzelerle bir saldırı daha düzenlemiş, 13 sivil yaşamını yitirmiş, 50'nin üzerinde sivil yaralı olarak enkaz altından çıkartılmıştı.