BIST 10.046
DOLAR 32,29
EURO 34,69
ALTIN 2.407,15
HABER /  SPOR

Aybaba Trabzona soğuk

Samet Aybaba, bordo-mavili kulübün kendisine teklif getirmesi halinde görevi kabul etmeyeceğini açıkladı.

Abone ol

Teknik direktör arayışlarını sürdüren Trabzospor'un eski teknik direktörlerinden Samet Aybaba, bordo-mavili kulübün kendisine teklif getirmesi halinde görevi kabul etmeyeceğini açıkladı.

Aybaba, yaptığı yazılı açıklamada, isminin son günlerde görsel ve yazılı medyada Trabzonspor için geçtiğini belirterek, ''Bana böyle bir teklifle gelirlerse kesinlikle kabul etmeyeceğim'' dedi.

Trabzonspor'un en kötü döneminde antrenörlük görevi üstlendiğini ifade eden Samet Aybaba, şöyle dedi:

''Bir sezon önce takım küme düşüyordu. O zor dönemde bir çok yerli teknik adam Trabzon'da çalışmayı kabul etmedi. Çünkü takım güçsüzdü, camia karışıktı. Bir teknik adam için büyük bir risk vardı, ama ben geldim ve elimi taşın altına koydum. O dönem Mayıs ayında sözleşme yaptım, ancak Aralık ayında ilk kez yönetimden para alabildim. Maddi ve manevi olarak riske girdim. Kümede kalmaya oynar durumdaki takımı bir yerlere getirdim, kupa şampiyonu yaptım. Yeni bir sistemle, yeni bir takım yarattım. Fatih Tekke'yi 500 bin dolara Trabzonspor'a geri getirdim. Yattara'yı Özkan Sümer ile birlikte aldık. Erdinç'i, Tayfun'u, Hüseyin'i takıma kazandırdık. Aybaba'dan sonra Trabzonspor'un nerelere geldiği ortada. Benim takıma yeniden
kazandırdığım Fatih için 7-8 milyon Avro fiyatlar konuşuluyor. Benim
için uyuyan devi uyandıran hoca dediler.'' Samet Aybaba, şimdilerde Trabzonspor'un bir sürü yabancı hoca ile temasta olduğu haberlerini okuduğunu dile getirerek, sözlerini şöyle tamamladı:

''Yine bir sürü yerli teknik adam ile görüşmelerin yapıldığını görüyorum, ancak bunlardan bir sonuç çıkmadığı için de Samet Aybaba'ya teklif yapılacağı haberlerini duyuyorum. Ben o bahsi geçen yabancı ve yerli antrenörlerden daha kaliteli bir teknik adamım. Bunu ben de biliyorum, tüm spor kamuoyu da biliyor. Trabzonspor'u en kötü gününde çalıştırmaya yanaşmayanlar, görevden kaçanlara şimdiki yönetim teklif götürecek, onlar kabul etmeyince de bana gelecekler. Böyle bir şeyi kabul edemem ve şimdiden söylüyorum, herkesi dolaştıktan sonra bana gelmesinler. Gelirlerse de kesinlikle kabul etmem. Eğer Trabzonspor camiası benim yaptıklarımı anlamadıysa, onları bir kez daha düşünmeye davet ediyorum.''