BIST 10.269
DOLAR 32,26
EURO 34,79
ALTIN 2.440,83
HABER /  GÜNCEL

Ünlü liderlerin top teknikleri

Topa vuruş stiline bakıp, hangi politikacının gençliğinde futbol oynayıp oynamadığına karar verin

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın futbolculuğunu artık ilkokul çağındaki öğrenciler dahi biliyor.

Bilmeyenler de 11 Mayıs 2006 yılında Avrupa Birliği Dönem Başkanı Avusturya'nın, Viyana'da düzenlemiş olduğu liderlerin futbol müsabakasında öğrendi. Başbakan Erdoğan, attığı gollerle ne menem bir futbolcu olduğunu dosta düşmana bir kez daha gösterdi. İktidar liderinin futbola meraklı olduğunu biliyorduk da, muhalefet lideri Deniz Baykal'ın futbolla bu denli ilgili olduğunu da geçtiğimiz haftalarda öğrendik.


Türkiye Futbol Ligi'nin son haftalarında Baykal özellikle Diyarbakırspor'u ligde tutabilmek için "Bu yıl birinci ligden düşme olmasın" deyince, bizim de bu futbolcu politikacıları gündeme getirmemiz farz oldu. Kendi çapımızda şöyle bir araştırma yapıp, dünyanın çeşitli ülke liderlerinin, futbolla olan ilgisini sizler için toparladık. Topa vuruş stiline bakıp, hangi politikacının gençliğinde futbol oynayıp oynamadığına karar verin. Biz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dışında, İngiltere Başbakanı Tony Blair, Avrupa Birliği Genişlemeden Sorumlu Üyesi Olli Rehn ve Polonya eski Devlet Başkanı Aleksander Kwasniewski'yi beğendik.


GEORGE BUSH (62) ABD Başkanı: Topu ayakla değil, elle oynayanlardan. (Malumunuz üzere bizdeki futbol ABD'de pek yaygın değil. Onlar daha çok rugby türü futbolu seviyorlar.)


GERHARD SCHRODER (62) Almanya eski Başbakanı: Stili güzel gözükse de, acemice bir vuruşu var. Bu fotoğrafta karşısındakini yiyecekmiş gibi bir görüntü sergiliyor.


ABDULLAH GÜL (56) Başbakan Yardımcısı: Kaleye doğru hamle yaparken vücudunu geride tutup, kendini kasması, topun hedefini bulmayacağının en büyük göstergesi. Yaradana sığınıp belli bir köşeye atarsa belki gol olur tarzı içinde. Futbolculuğu iyi değil.


DOMINIQUE DE VILLEPIN (53) Fransa Başbakanı: Sayfada topa sol ayağıyla vuran, pardon vurmaya çalışan iki politikacıdan biri (diğeri de Rehn). Ancak topa mı vuruyor, yoksa yüksek atlama mı yapıyor pek anlaşılmıyor.


VLADEMİR PUTİN (54) Rusya devlet Başkanı: Politikacıların halka şirin görünebilmek için bazen düştükleri komik durumun en güzel örneği. Gittiği yerlerde futbol yerine; gençliğinde yaptığı boks ve judo denemesi yapması daha yararlı olur.


HİLMİ GÜLER (57) Enerji Bakanı: Topu hedefine yollayabilmek için "iç vuruş" yapıyormuş gibi gösterip, neredeyse tabanıyla vurması, futbolu hiç bilmediğini gösteriyor.


BAŞBAKAN: Futbolculuğunu herkese kanıtlamış olan Erdoğan'ı fotoğraftaki diğer politikacılarla ayrı kefeye koymamak gerek. Fiziği, hareketleri ve vuruşuyla gerçek anlamda bir profesyonel futbolcu gibi. Gerçi Viyana"daki "Liderlerin futbol müsabakası"nda belindeki rahatsızlığından ve biraz da hamlıktan gerçek futbolunu ortaya koyamadı ama attığı gollerle yine klasını göstermesini bildi.


HÜSEYİN ÇELİK (47) Milli Eğitim Bakanı: Üzerine tişort geçirip, topa vurur gibi yapsa da, Bakan Çelik'in futbolu hiç bilmediği her halinden belli oluyor.


OLLİ REHN (44) AB Genişlemeden Sorumlu Üyesi: Topu ayağında tutuşu ve sektirişi, "Ben bu işi biliyorum"un en güzel kanıtı. Rehn, ülkesi Finlandiya'da bir süre Mikkelin futbol takımının da başkanlığını yapmış. 1970'in başında fırtına gibi esen Eskişehirspor'un, bir Finlandiya takımıyla Avrupa kupa galiplerinde oynadığı maçı seyredip "Türkiye" ile ilk kez tanışmış.


TONY BLAİR (53) İngiltere Başbakanı: Top sürüşü ve vücudunu kullanışı, gençliğinde futbol oynadığını gösteriyor. Koşarken ayağının dışıyla top sürmek her babayiğidin harcı değil. Emre Belezoğlu'nun oynadığı Newcastle United taraftarı.


HORST KOEHLER Almanya Cumhurbaşkanı: IMF başkanlığı yapıyordu. Çalım atmasını oradan öğrenmiştir. Koehler, halkın kalbini kazanmanın yolunun futboldan geçtiğini çabuk öğrendi. Vücudunu ve bacağını kullanışı, futboldan biraz anladığını gösteriyor.


ALEKSANDER KWASNIEWSKI (52) Polonya eski Cumhurbaşkanı: Çocukluğunda ve gençliğinde oynamışa benziyor. Vücudunu yana yatırması, vururken topa değil de kaleye bakması bu işten biraz anladığını gösteriyor.


Kaynak: