BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Assange özgür oldu belgeyle korkuttu

Assange, kefaletinin ödenmesiyle akşam saatlerinde serbet kaldı. Assange'ın ilk açıklaması 'mücadeleye devem' oldu.

Abone ol
9 gündür cezaevinde bulunan WikiLekas'in kurucusu Julian Assange, kefaletinin ödenmesiyle akşam saatlerinde serbet kaldı. Assange'ın ilk açıklaması 'mücadeleye devam' oldu.

İngiltere'de Yüksek Mahkeme'nin kefaletle serbest bırakılmasına karar verdiği Wikileaks'in kurucusu Julian Assange'ın özgürlüğüne kavuştu. Kalabalık bir basın ordusu tarafından karşılanan Assange'ın ilk açıklaması, "Başlarılı bir mücadele segiledik ve bu karar bir zafer. WikiLeaks belgeleri yayınlamaya ve mücadeleyi sürdürmeye devam edecek" oldu.
Yaklaşık iki gün önce Assange'ın tahliyesine karar veren Yüksek Mahkeme, bugün, İsveçli savcıların Julian Assange'ın tutukluluk halinin devam etmesi talebini reddetmişti. Mahkeme, Asaange için 240 bin sterlinlik kefalet bedeli belirlemişti.

TECAVÜZLE SUÇLANIYOR 

Julian Assange, geçen ağustos ayında İsveç'e yaptığı seyahatte iki kadına tecavüz etmekle suçlanıyor ve İsveç hükümeti, Assange'ın iadesini talep ediyor.
Hakkında Avrupa çapında tutuklama kararı çıkarılan Assange, 7 Aralık'ta Londra'da teslim olduğu polis merkezinde tutuklanmıştı.

Julian Assange, hakkındaki suçlamaları reddediyor ve siyasi amaçlı olduğunu savunuyor.
Tutuklama kararı, Wikileaks'ın ABD büyükelçiliklerine ait iç yazışmaları yayınlamaya başlamasından kısa süre sonra açıklanmıştı.