BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,94
ALTIN 2.440,18
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Diyanet Facebook'u hedef aldı!

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez Twitter ve Facebook'un insanları düşman ettiğini söyledi.

Abone ol

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, daha çok maddi refah, daha ölümcül silahlar, daha çok gürültü, aşırı bilgi kirliliği, başta aile olmak üzere, çocuk, kadın, gençlik ve toplumun diğer kesimlerini tahrip eden zehirli aygıtlar, ahlaki değerleri çürüten etkili ağlar (faceebook, Twitter gibi) ve acımasız menfaat savaşlarının insanları birbirine düşman ettiğini ve yalnızlaştırdığını söyledi.

Görmez “Manevi değerlerin olabildiğince örselenip çöktüğü, dinin diriltici nefesinin hayata değmediği bir dünyada, ne birey ne aile ne de toplum ayakta kalabilir” dedi. Görmez, Diyanet Dergisi’nin Aralık sayısında yayımlanan Başyazı’da “çağın zayi ettiği yitik, güçsüz ve himayeye muhtaç kesimlere” dinin merhametli ve diriltici soluğunu ulaştırmanın dini olduğu kadar insanlık görevi de olduğunu söyledi. Görmez, şunları kaydetti:

“İslamı korku ve şiddet ile özdeşleştirmek isteyenler, Allah’ın dini ile insanlar arasına duvarlar örerek, sadece biz Müslümanlara değil, bütün insanlığa büyük bir kötülük yapıyorlar. Müslümanlar, bugün bir kez daha adalet isteyen insanlığın umudu olmak durumundadır.