BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Asker Şırnakta hızır gibi yetişti

Sel felaketinde kurtarma çalışmalarına katılan askerler şimdi yaraları sarıyor.

Abone ol

Sel, Cudi'nin eteklerindeki 3 belde ve bir köyü vurmuştu. Tam Irak sınırında 3 gün önce sel, facia yaşatırken, Mehmetçik canla başla kurtarma çalışmalarına katıldı. Silopi'deki 23'üncü Motorize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Satı Bahadır Köse, tam can pazarı yaşanırken devreye girdi ve Ortaköy, Görümlü ve Çalışkan beldeleri ile Çiftlik köyünde helikopterlerde dahil Mehmetçik insan kurtarma operasyonu başlattı. Bu bölgelerde insanların canını kurtaran Köse Paşa şimdi de sel sonrası bu bölgelerdevatandaşı sağlık taramasından geçirtiyor.

Asker hekimler Mehmetçik tarafından ölümden kurtarılanları sağlık taramasından geçirdi ve hasta olanlara bedava ilaç verdi. Enkazlar kaldırıldı çevre temizlendi. Köse Paşa da dün selin vurduğu sınır kesimindeki 3 belde ve bir köyü ziyaret etti. Vatandaşlara hitap eden Köse Paşa "Biz her zaman yanınızdayız. Devletin bir birimi olarak ihtiyaçlarınızı gidereceğiz" dedi.

Kızılay'ın getirdiği çadırlarda Mehmetçik tarafından kuruldu. Yine Kızılay'a ait seyyar mutfak Jandarma karakolu bahçesine kuruldu ve yemekler yine Mehmetçik tarafından dağıtılıyor. Çiftlik köyünde Mehmetçiğin çok can kurtardığını belirten köylüler Halil Şimşek ve Naman Solcan "Asker olmazsa çok kişi ölürdü. Allah razı olsun onlardan. Ölümle burun burunayken Hızır gibi yetiştiler. Helikopterler geldi, askerler soğuğa rağmen canlarını hiçe sayıp bizi kurtardı" dedi.

Kaynak: www.sabah.com.tr