BIST 10.331
DOLAR 32,22
EURO 34,76
ALTIN 2.456,48
HABER /  GÜNCEL

Cenaze neden bekletiliyor?

Rahşan Hanım cenazenin neden bekletildiğini soran Sezer'e kestirip attı. İşte gerçek neden:

Abone ol

Eski başbakan Bülent Ecevit'in cenazesi, daha çok katılım sağlanabilmesi için eşi Rahşan Ecevit'in kararıyla Çarşamba değil 11 Kasım Cumartesi günü yapılacak devlet töreniyle kaldırılacak.

"Bizi ayırmayın"
Ancak nerede toprağa verileceği konusunda henüz kesin bir karar alınmadı. Ecevit'in mezar yeri için üç seçenek gündeme geldi: "Devlet Mezarlığı; Cebeci Asri ya da Karşıyaka mezarlığında özel bir bölüm ayrılması; anıt mezar yapılması." Ecevit'in Devlet Mezarlığı'na defni için DSP yetkilileri Genelkurmay Başkanlığı ile temasa geçerken Rahşan hanımın, nihai kararı beklendi.

Bu arada parti yöneticileri Devlet Mezarlığı için "iki kişilik uygun olur" değerlendirmesiyle başbakanlığa başvurdu. Ancak Rahşan Ecevit'in eşinin Devlet Mezarlığı'na defnedilmesine sıcak bakmadığı öğrenildi. Bülent Ecevit'ten ölümü sonrasında da ayrılmak istemeyen Rahşan hanımın birlikte yatacakları bir mezar istediği yakın çevresi tarafından ifade edildi. Ölümden sonra eşiyle gömülmek isteyen Rahşan Ecevit'in "Bizi ayırmayın" dediği öğrenildi. Bu nedenle Cebeci Asri Mezarlığı'nda özel bir bölüm ayrılması gündemde.

"ANIT MEZAR ÖNERİSİ"
Ecevit'in nereye defnedileceği tartışılırken ODTÜ'ye ait ormanlık arazi gündeme geldi. Ecevit'in eşi Rahşan hanımla yürüyüşe çıktığı, göl kenarındaki bağ evinde kahvaltı ettiği, Eymür Gölü çevresindeki ormanlık arazide bir anıt mezar yapılmasına ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ural Akbulut da sıcak baktı. Akbulut, "Böyle bir talep gelirse 15 dakikada izin veririz" dedi.

Cenazenin cumartesi yapılacağı, Ecevit'lerin Oran'daki evine taziye ziyaretine giden Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve Rahşan Ecevit arasında yaşanan diyalogda ortaya çıktı. Ziyareti sırasında Sezer, Rahşan hanıma "Cenaze ne zaman?" diye sordu. Rahşan hanımın "Cumartesi" cevabı üzerine odadaki tüm konuklar şaşırdı. Salonda bulunan ATO Başkanı Sinan Aygün "Efendim cumartesiye daha beş gün var" dedi. Sezer de "Evet neden cumartesi?" diye sordu. Bunun üzerine Rahşan hanım, "Çünkü bu hükümet hafta içi memurun katılmasına izin vermez" yanıtını verdi.

Salonda bulunan Enerji Bakanı Hilmi Güler ise, "Başbakan'la toplantı yapacağız. Sizi de ziyaret edecek. Ona da açabilirsiniz konuyu. Memuru o gün izinli sayabiliriz" dedi. Ancak Rahşan hanım kesin ifadeyle "Kararımızı verdik. Cumartesi kaldıracağız" dedi. Sezer çıkarken, çevresindekilere "Cenaze bu kadar beklemez. İkna edin Perşembe günü yapılsın" dedi. Sezer ziyaretin ardından "Türkiye, Sayın Bülent Ecevit'in ölümüyle çok değerli bir devlet ve siyaset adamını kaybetmiştir. Bu kayıp nedeniyle hepimiz büyük bir üzüntü içindeyiz. Sayın Ecevit'in ülkemize yaptığı hizmetler, bir siyasetçi olarak demokrasimize yaptığı katkıları saygıyla ve gönül borcuyla anılacaktır."

Kaynak.www.sabah.com.tr