BIST 10.269
DOLAR 32,26
EURO 34,79
ALTIN 2.440,83
HABER /  GÜNCEL

Tarihin en fakir başbakanı

Tarihe en fakir başbakan olarak geçen Ecevit, DSP'lileri kasası dolu zengin bir parti bıraktı.

Abone ol

Her zaman mütevazı bir hayat yaşayan ve tutumluluğuyla bilinen siyasetin Karaoğlanı Bülent Ecevit, arkasında DSP’lilere Türkiye’nin en zengin partisini ve eşine de 3’ü Ankara, 1’i İstanbul’da olmak üzere 4 ev bıraktı. Ecevitler’in Or-an semtinde iki ayrı evi bulunuyor. Oran’daki evlerden biri 4 katlı bir apartmanın giriş katında. Diğeri ise 500 metre yakındaki bir başka apartmanın 3’üncü katında. Ecevit çifti, eskiden 3. kattaki evde oturup, girişteki daireyi kütüphane olarak kullanıyorlardı. Bülent Ecevit rahatsızlanınca asansör olmadığı için giriş kattaki diğer eve geçildi.

2 DE MİRAS KALDI
Ankara’nın Çankaya ilçesinde Rahşan Ecevit’in annesinden kalan 100 metrekarelik bir daireleri daha bulunan çiftin, Bülent Ecevit’in annesinden kalan İstanbul Suadiye’de 100 metrekarelik bir daireleri daha var. Ecevitler, Oran’da 3’üncü kattaki kullanmadığı evlerini, Koruma Müdürleri ve en yakın sırdaşları arasında yer alan Recai Birgün’e tahsis etti. Ecevit’ler, Birgün’den kira da talep etmedi. Diğer iki daire de “eş-dost”a tahsis edilmiş durumda ve kira alınmıyor. Ecevit’lerin ayrıca Gölbaşı ilçesinin Karaoğlan Köyü’nde 1956 yılında aldıkları 957 metrakerelik bir arazisi var.

Pul meraklısı olan Ecevitlerin geniş bir kolleksiyonu bulunuyor. Basına yansıyan 1998 tarihli mal beyanlarına göre çift, 35 de yerli ve yabancı ressamlara ait değerli tabloya sahip. Çiftin malvarlığı arasında Gümüş sofra takımı, 2 elmas iğne, 2 altın saat, 100 Cumhuriyet altını, 10 Reşat altını da bulunuyor. Ancak son dönemde peşpeşe önemli rahatsızlıklar geçiren çiftin Cumhuriyet altını sayısında değişiklik olup olmadığı bilinmiyor.

80 TRİLYONLUK PARTİ
Ecevitlerin yönetimini Zeki Sezer’e bıraktığı DSP ise Türkiye’nin en zengin partisi durumunda. Hazine gelirlerinden elde ettiği paraları tasarruflu kullanmasıyla dikkat çeken DSP’nin Genel Başkan Sezer’in açıklamasına göre şu anda 80 trilyon lira civarında parası bulunuyor. DSP bu parayı bir devlet bankasında faizde tutuyor. Yüzde 20 civarında vadeli faiz alıyor. Yılda 16 milyon YTL, ayda 1.3 milyon YTL faiz geliri elde ediyor.

Kaynak:www.vatanim.com.tr