BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,78
ALTIN 2.400,39
HABER /  GÜNCEL

Asker mayına çözüm arıyor

Asker PKK’nın, mayınlı eylemlerinin önlenmesine dönük tedbirlere hız verdi.

Abone ol

Bu kapsamda, Doğu ve Güneydoğu’daki birliklerin, ağırlıklı olarak havadan taşınması için, yıllardır bir türlü sonuçlandırılamayan 52 adet genel maksat ve 10 adet ağır nakliye helikopteri alımı yeniden gündemde.

Savunma Sanayii İcra Komitesi de 21 Haziran’da toplanarak ihtiyaçları değerlendirecek.

Doğu ve Güneydoğu’daki birliklerin karadan intikallerini en aza indirerek, uçar birlik harekatına ağırlık verilmesi planlanıyor.

HELİKOPTER PROJESİ

Böylece askeri konvoylara yönelik mayınlı eylemlerin azaltılması hedefleniyor. Ancak bunun için mevcut helikopter sayısının arttırılması gerekiyor. Yıllardır devam eden TSK helikopter projesiyle 52 adet genel maksat, 10 adet ağır nakliye ve Jandarma Genel Komutanlığı için 12 adet keşif gözetleme helikopteri alımı gündemde.

ZIRHLI ARAÇ PROJESİ

Bölgedeki güvenli güçlerinin en önemli ihtiyacı zırhlı araç eksikliği. Mayınlı eylemler özellikle zırh yeteneği olmayan araçlarda çok etkili. Bu amaçla zırhlandırılmış yeni araçların alımı ve mevcut araçların zırh yeteneklerinin arttırılması gündemde.

ELEKTRONİK KARIŞTIRICI ALIMI

İntikal halindeki konvoylara yönelik uzaktan kumandalı patlayıcı düzeneklerinin etkisiz hale getirilmesi için kullanılan “Jammer” cihazlarının sayısı arttırılacak. Aselsan tarafından yerli olanaklarla geliştirilmiş olmasına karşın, üretim ihtiyaca yanıt vermiyor.

MAYIN DEDEKTÖRÜ ALIMI

Bölgedeki güvenlik birimlerinden yaya olarak operasyona çıkanların karşılaştığı tehditlerden biri de küçük anti personel mayınları. Bunları tespit etmek için birlikler mayın dedektörü kullanıyor. Ancak dedektörlerin sayısı yetersiz. Bunların hem sayı hem de etkinliklerinin arttırılması için yürütülen çalışmaların acilen sonuçlandırılması hedefleniyor.

NTV