BIST 10.267
DOLAR 32,28
EURO 34,75
ALTIN 2.409,05
HABER /  GÜNCEL

Show TVye rekor ceza

RTÜK, Show TV'ye rekor bir ceza kesti. Peki cezaya sebep olan haber neydi?

Abone ol

RTÜK, 20. Dönem İstanbul Milletvekili ve Gazeteci Metin Işık ile ilgili haber yapan SHOW TV'ye 336 milyar lira tutarında rekor bir ceza kesti.

RTÜK Yasası'nın 4-L maddesine göre temyiz yolu açık olan cezaya söz konusu olan haber Sabah Gazetesi'nden alınmış ve 11-12 Ocak 2007 tarihleri arasında defalarca yayınlanmıştı.

KİŞİSEL İHTİLAF MI?

Show TV'nin kardeş grubu olan Çukurova (Türk Medya) bünyesinde Tercüman Gazetesi'ni yayın hayatına hazırlayan ve gazete künyesinde ikinci sırada ismi yer alan Metin Işık ile ilgili Sabah Gazetesi kaynaklı haberde, İstanbul Florya Atatürk Deniz Köşkü Bahçesi'ndeki TBMM Misafirhanesi'nde ücret ödemeden 5 yıl aralıksız kaldığı haberleri yayınlanmıştı.

Bu haberin Metin Işık'ın Tercüman'dan Eylül 2006 tarihinde ayrılmasından 5 ay sonra gündeme gelmesi, Show TV görüntülerinde 11 yıl önce Ankara'daki nikah görüntülerinin 'arşiv' alt yazısı konulmadan, Işık ile ilgisi olmayan Ercan Vuralhan görüntüleriyle mikslenerek adeta senaryolaştırılması dikkat çekmişti.

İddialara karşılık canlı stüdyo veya telefon bağlantısı talebinin kabul edilmemesi, İstanbul Haber Merkezi'nin ikametgahının Ankara'da olduğunu araç sürücülerinin bile bildiği Show Ankara bürosundan bilgi teyidi yapılmadan yayınlanması Defne Samyeli ve Alican Değer'in başında bulunduğu Show TV İstanbul Merkez yönetiminin kastı ve kişisel ihtilafı olarak yorumlanmıştı.