BIST 9.431
DOLAR 32,60
EURO 34,78
ALTIN 2.501,03
HABER /  POLİTİKA

Protestolara çok sinirlendi

Şehit cenazelerindeki protesto Erdoğan'ı kızdırdı. Hem paşalara hem partilere vurdu...

Abone ol

Şehit cenazelerindeki hükümete yönelik protestolara sinirlenen Başbakan Erdoğan tepkisini sert koydu.

Partisinin yeni genel merkezinin tanıtımında şehit cenazelerindeki protestoları yorumlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan "Bu terbiyesizliği yapmış olanların ne İslami görevi ne insani görevi yapmak için geliyor. Tamamen bunların dışında bir görevlendirmeyle oraya geliyorlar. Bu tabii cenaze adabına ters, şehide de saygısızca bir hareket" dedi.



Başbakan Erdoğan, "Görevlendirme derken siyasi anlamda mı?" sorusuna da "Tabii tabii" yanıtını verdi. Erdoğan, "Belli bir partiyi suçluyor musunuz sorusuna da şu karşılığı verdi:

"Onları artık halkımız gayet güzel bir şekilde takdir eder. Herhalde işaretlerinden vesairesinden ne olduğu anlaşılıyor. Belli bir parti değil, belli partiler, yani bir tane parti yok, birkaç parti...
Bunlar bu şekilde bu işi yapıyorlar ve biz de tam aksine örgütümüzü bu noktada hassas olmaya davet ediyoruz. Çünkü çekilmek istenen bir şey var. Oraya da örgütümüzün asla çekilmesini istemiyoruz." 

PAŞALARA TEPKİ GÖSTERDİ


Başbakan Erdoğan emekli paşalara da sert çıktı. Başbakan, ''Bazı emekli generaller, paşalar, televizyon televizyon dolaşıp hükümete karşı adeta saygı sınırlarını aşan ifadeler kullanmak suretiyle, toplumda sanki bir psikolojik olumsuz hava oluşturmanın gayreti içerisine giriyorlar. Bunlar hoş şeyler değil'' dedi.
Erdoğan, protestolarla ilgili olarak İçişleri Bakanlığı'nın inceleme başlattığını bildirdi... 

ERDOĞAN'I KIZDIRAN PROTESTOLAR

Türkiye dün şehitlerini son yolculuğuna uğurlarken, cenazelerde iktidara tepki vardı. Meclis Başkanı Bülent Arınç, memleketi Manisa'daki cenazede yuhalanırken, Ankara'daki cenazede de iktidar bakanları sıkıntılı anlar yaşadı.
Cenazeye katılan AK Partili bakanlar, kalabalık tarafından "AK Parti dışarı" sloganları ile protesto edildiler. Tepki almayan tek isim Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener olmuştu. Şehit eşi de Şener dışındaki bakanların taziye mesajlarını kabul etmeyerek tepkisini ortaya koymuştu.


Ankara'daki cenazede dikkat çeken bir diğer nokta ise, Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt ile Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in kalabalık tarafından alkışlarla karşılanması olmuştu.//