BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Baykaldan sert suçlama

Erdoğan terör için içeriyi işaret etti. İşte CHP lideri Baykal'ın bu sözlere tepkisi..

Abone ol

CHP lideri Deniz Baykal, BaşbakanErdoğan'ın K. Irak'a olası bir operasyon konusundaki açıklamalarına ilişkin, ''Başbakan'ın yaptığı değerlendirme onun bu meseleyi hiç kavramamış olduğunu gösteriyor. dedi

Baykal, ShowTv ana haber bültenine katılarak soruları yanıtladı. İşte Baykal'ın verdiği cevapların ana başlıkları..

BARZANİ HÜKÜMET'İN ÜZERİNDE ETKİLİ OLUYOR

* Türk Silahlı Kuvvetlerinin "eninde sonunda Türkiye'nin harekete geçmek zorunda kalabilir" şeklinde öngörürek sınırda tahkimat yapıyor. Türkiye bu konuda henüz gerekli iradeyi gösteremiyor. Niye gösteremiyor? PKK ve PKK'nın arkasındaki K. Iraklı güçler bu Hükümet'in üzerinde daha etkili olabiliyorlar. Barzani, Talabani daha etkili olabiliyorlar.


TERÖRÜN KÖKÜ IRAK'TA

* Başbakan'ın yaptığı değerlendirme onun bu meseleyi hiç kavramamış olduğunu gösteriyor. 'Türkiye'deki teröristlerle mücadele bitti mi ki sıra Iraktakilerle mücadeleye gelsin' demek Türkiye'deki terörün Irak'tan beslendiği gerçeğini görmezlikten gelmek demektir. Karargah Irak'ta. Türkiye'nin caydırıcı gücünü kullanması lazım. Bunu kullanmayı önleyecek olan Başbakan'ın böyle konuşmalar yapmasıdır.

TERÖR ZİRVESİ ÖNEMSİZ HALE GELDİ

* Başbakan Erdoğan'ın bugünkü değerlendirmesiyle Kuzey Irak'a bir
operasyon yapılmasını uygun bulmadığını açıklamış, terör zirvesine yönelik beklentilerin de bu durumda önemsiz hale geldi.

CAMİDE PROTESTO YANLIŞ

* Camide kimse kimseyi suçlamamalı. Camilerdeki gösterilerin, caminin havasına ve konumuna ters düştüğünü, bir şehidin arkasından herkesin üzüntü duyma hakkına sahip olduğunu düşünüyorum.

MECLİS DERHAL TOPLANMALI

* Türkiye'nin içinde bulunduğu ortamda en öncelikli konuların başında Meclis'in derhal toplanması gerekiyor. Biz bu ihtiyacı hissediyoruz.