BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Günah keçisi Ağar oldu

Muhtıra tartışması yeniden alevlendi. Ağar'a Erdoğan'dan cevap geldi...

Abone ol

Başbakan Erdoğan, AK Parti'nin yeni Genel Merkez binasını gazetecilere tanıttıktan sonra verilen kokteylde gündeme ilişkin soruları cevapladı. Başbakan Ağar'ın 'bildiriden haberim olsaydı Çankaya seçimine girerdim' sözlerine "oylamaya sadece o ve bir arkadaşı katılmadı" diye karşılık verdi

ANAP'I DA BLOKE ETTİLER

Erdoğan, DP Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın 'Bildiriden haberim olsa Cumhurbaşkanlığı oylamasına girerdim' şeklindeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine bildirinin yayınlandığını, herşeyin bittiğini ifade etti:

"Sayın Ağar'ın iki arkadaşı geldi, acaba neden haberi vardı da onlar geldi?" diye konuşan Erdoğan, oylamaya gelmeyenlerin ise sadece Ağar ve bir arkadaşı olduğuna işaret etti. Mehmet Ağar'ın o dönemde ANAP Grubu'nu da bloke ettiğini kaydeden Başbakan Erdoğan, onların da oylamaya gelmemesi suretiyle sürecin kilitlendiğini söyledi.

HALKIMIZ SANDIKTA CEVAP VERECEK

Başbakan Erdoğan şunları söyledi: "Şimdi geleceğin sorumluları var Türkiye'de. Bunları halkımız çok iyi biliyor. Halkımız sandıkta bunun cevabını verecek. Geleceğin sorumluları nedir. Bu son 367 olayı. Biz Anayasa'da bir değişiklik mi yaptık ki Cumhurbaşkanlığı seçimi değiştirildi. Sayın Özal, sayın Demirel, sayın Sezer hangi şekilde seçildiyse, biz de aynı şekilde, aynı Anayasa ile seçiyorduk. Ama şimdi bu döneme gelince olay hemen farklılaştı. Bu nedir, bu bir tıkanmaya gidiştir. Şu anda önümüzde Cumhurbaşkanlığı seçimi maalesef bu sıkıntılar içinde bir meçhuldür. Henüz ne olacağı belli değildir. Temenni ederiz ki ülkemiz bunun da bedelini ağır ödemez."