BIST 10.251
DOLAR 32,30
EURO 34,80
ALTIN 2.406,30
HABER /  GÜNCEL

Asker düğmeye bastı

Sınırdaki askeri hareketlilik sürüyor. Sınırda yer yer çatışmalar var. PKK mayınları ise imha edildi.

Abone ol

TÜRK Silahla Kuvvetleri’nin, Irak ve İran sınırında PKK’lı teröristlere yönelik başlattığı bahar operasyonu kapsamında birlikler sınırın her karışını kontrol altına aldı. 1999 yılından bu yana ilk kez böyle geniş kapsamlı bir sevkıyatın yaşandığı bölgede askerler mevzilerini hazırlayıp, gözlerini ve namlularını Irak ve İran sınırına çevirdi. PKK’lı teröristlerin, Hakkari’nin Çukurca İlçesi’nde Irak’a sıfır noktada 4 ayrı bölgeye yerleştirdikleri mayın, güvenlik güçleri tarafından fark edilerek imha edildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri, PKK’lı teröristlere karşı son 6 yılın en büyük operasyonunu gerçekleştirmek için Irak ve İran sınırında Bolu, Kayseri, Isparta ve Trakya’dan gelen birlikleri konuşlandırdı. Günlerdir süren sevkıyatın ardından Hakkari’nin İran’a sınır Yüksekova ve Şemdinli İlçesi’nden, Irak’a sıfır noktada bulunan Çukurca’dan Şırnak’a kadar adeta sınır kapatıldı.

Kayseri’den gelen komandolar, Yüksekova ve Şemdinli, Bolu’dan gelen komandolar Şırnak, Isparta’dan gelenler ise Çukurca’dan Şırnak’a kadar sınır boyunda konuşlandırıldı. Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’nde bulunan komando taburu Hakkari kent merkezine kaydırılırken, yerine yine Kayseri’den getirilen komandolar yerleştirildi.

ÇUKURCA'DA MAYIN TUZAĞI
Hakkari’nin Irak’a sıfır noktasında bulunan Çukurca İlçesi’nde, sınıra giden birliklerin geçiş güzergahında bulunan 4 ayrı noktaya PKK’lı teröristler tarafından mayınlı tuzak kuruldu. Öncü birliklerin tarama yaparak tespit ettiği tahrip gücü çok yüksek 4 mayın imha edildi. Üst düzey askeri yetkililer, bölgede çatışmaların durduğu 1999 yılından sonra güvenlik güçlerinin ilk kez sınırda bu kadar büyük çaplı önlem aldığını söyledi. Yetkililer, “Alınan önlemlerle teröristlerin sınırı geçmesi engellenirken, Türkiye içinde bulunan teröristlere yönelik operasyonlar da sürecek'' dedi.