BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan ifade verecek

Mersin'deki açılış töreni sırasında yumurtalı eylem yapan göstericilerin yargılandığı dava sürüyor

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a Mersin'deki açılış töreni sırasında yumurta attıkları iddiasıyla 9 sanığın 13 yıl 4'er ay hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın duruşmasında, mahkeme heyeti, Başbakan Erdoğan'ın ifadesinin alınmasına karar verdi. Mersin 4. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki davanın ikinci duruşmasında, tutuksuz sanıklar Mahir M, İbrahim P, Şenol Y, Ramazan T, İlknur Ç. ve Serkan S. hazır bulundu. Ozan G., Okay K. ve Ufuk K. ise duruşmaya katılmadı. Sanıkların avukatı Cüneyt Durnaoğlu, müvekkillerinin suç teşkil edecek bir eylemde bulunmadıklarını savunarak, beraat kararı verilmesini talep etti.

YUMURTALI GÖSTERİ
Mahkeme heyeti, 9 halkevi üyesinin "Başbakan'a hakaret, devlet memuruna mukavemet ve gösteri yasasına muhalefet" suçlamasıyla yargılandığını belirterek, Başbakan Erdoğan'ın ifadesi için Ankara Nöbetçi Asliye Ceza Mahkemesi'ne yazılan talimat cevabının beklenmesine ve dosyadaki eksikliklerin tamamlanmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

Mersin Cumhuriyet Alanı'nda, n Şubat Cumartesi günü BOTAŞ tarafından düzenlenen Organize Sanayi Bölgeleri ve iletim hatlarına doğalgaz verilmesi töreni sırasında, Başbakan Erdoğan'a yumurtalı saldırı girişiminde bulunan 9 kişiden 5'i çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmış, 4'ü ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Tutuklu sanıklar, 13 Mart'taki ilk duruşmada, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

SERDAR KOCAPINAR /Birgün