BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Kutandan tezgah uyarısı

Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, Türkiye'de iç çatışmalar tezgahlandığını öne sürdü.

Abone ol

Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, Türkiye'de iç çatışmalar tezgahlandığını, gerginliğin tırmandırıldığını öne sürerek, ''Bir kaos ortamına doğru hızla sürükleniyoruz. İktidar ise bu tehlikeli gelişmeler karşısında şaşkın, hazırlıksız ve programsız durumda'' dedi.

Kutan, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin zor ve badireli günler yaşadığını söyledi. Sınırların hemen ötesinde sıcak çatışmaların devam ettiğini, Irak'ta tam bir yenilgi içinde olan ABD'nin bu kez de Suriye ve İran'a saldırı planladığını savunan Kutan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Türkiye'yi de bu batağa çekmek için her türlü baskıyı  uyguluyorlar. İç çatışmalar tezgahlanıyor, gerginlik tırmandırılıyor ve bir kaos ortamına doğru hızla sürükleniyoruz. İktidar ise bu tehlikeli gelişmeler karşısında şaşkın, hazırlıksız ve programsız durumda. Bunlar yetmezmiş gibi bizi biz yapan milli, manevi ve ahlaki değerlerimiz birer birer yozlaştırılıyor. Dinimizin temel hükümlerine yönelik saldırılar ve sinsi bir sulandırma harekatı profesyonelce sürdürülüyor. Din ve dinde kutsal sayılan her değer, sanal irtica senaryolarıyla öcü gibi gösterilmeye çalışılıyor.''

Ülke ekonomisinin IMF, Dünya Bankası ve uluslararası büyük sermayegruplarına teslim edilmiş durumda olduğunu ileri süren Kutan, ücretliler ile çiftçi ve esnafın üçte ikisinin yoksulluk ve açlık sınırında yaşamaya mahkum edildiğini savundu.

Partisinin 9 Nisan'da 2. Olağan Kongresi'ni yaptığını hatırlatan Kutan, bu kongrede parti programını yenilediklerini söyledi. Kutan, parti programından söz ederken ''önce ahlak ve maneviyat'', ''uydu değil lider Türkiye'' hedefini benimsediklerini kaydederek, düşünce ve inanç hürriyetleri önündeki engellerin kaldırılması ve AB ile müzakerelerin kesilmesi gerektiğini söyledi.

BAŞKANLIK DİVANI ÜYELERİ

Kutan, basın toplantısında kongrede seçilen Genel İdare Kurulu'nun belirlediği Başkanlık Divanı üyelerini de açıkladı. Buna göre, genel başkan yardımcılıklarına Lütfü Esengün, Numan Kurtulmuş, Ahmet Sünnetçioğlu, Teoman Rıza Güneri, Şevket Kazan, Cevat Ayhan, Temel Karamollaoğlu, Ertan Yülek, Ömer Vehbi Hatiboğlu, Mete Gündoğan, Mustafa Özkasap getirilirken, Genel Sekreterliğe Suat Pamukçu, Genel Muhasipliğe ise Mustafa Geçer seçildi. Şeref Malkoç ve Hüsamettin Korkutata da denetçi olarak görevlendirildi.