BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Ermenilerin çirkin pankartı

Washington’da Ermeniler sözde soykırım için indikleri sokaklarda pankartlarla Türkleri tahrik etti.

Abone ol

ABD’nin başkenti Washington’daki Ermeniler, sözde soykırımın yıldönümü nedeniyle Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği önünde dün bir protesto gösterisi düzenledi. Türk ve Azerilerden oluşan bir grup ise Ermenilerin tutumunu protesto eden karşı bir gösteri düzenleyince iki grup arasında gergin anlar yaşandı.

Washington polisi ve gizli servis tarafından geniş güvenlik önlemleri alınan protestoda, Ermeniler Türk Büyükelçiliği önündeki kaldırımda Türkiye karşıtı, ’Atatürk=Hitler’ yazılı pankartlar taşıyarak sloganlar attı. Türk ve Azerilerden oluşan karşı bir grup ise, büyükelçilik binasının karşısındaki kaldırımda, Türk ve Azeri bayrakları taşıyarak Ermenileri protesto ederek, Ermenilerden yalanlarına son vermesini istedi 2 saate yakın süren ve büyükelçilik binası önünde toplanan yaklaşık 400 kişilik grubun çoğunluğunu çocuklar oluşturdu. İzci kıyafeti giyen Ermeni çocuklar trampet çalarak Ermenistan’ın Washington Büyükelçiliği’ndeki anma toplantısına katılmak üzere büyükelçilik binasına dek yürüdü.

Polisin uyarılarına rağmen Türk tarafına geçerek olay çıkarmaya çalışan Ermenilerden biri ise polis tarafından elleri kelepçelenerek bir polis arabasına bindirildi ve gösteri sonuna kadar orada bekletildi.