BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

İkitellite bilanço ağır

İkitelli yangını kontrol altına alındı ancak yangın hala sürüyor. Fabrikadan hala dumanlar yükseliyor.

Abone ol

İkitelli’de bir kimya şirketine ait imalathane ile depoda çıkan ve itfaiyenin çalışmaları sonucu kontrol altına alınan yangını söndürme çalışmaları sürüyor.
Güvenlik kuvvetlerinin kordon altına aldığı Saf Kimya A.Ş’ye ait imalathane ve depodan halen yoğun duman çıkıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi’nden (AKOM) yapılan açıklamada, dün saat 17.17’de 4 katlı Saf Kimya A.Ş’ye ait kimyevi madde imalathanesi ve deposunda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktığı hatırlatıldı.
İtfaiyenin müdahalesiyle binanın bodrum katında bulunan 50 ton solventin patlamasının önlendiği, yangın sırasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yeni hizmete aldığı doğal afet müdahale aracı "Koca Yusuf"un kullanıldığı ifade edilen açıklamada, bu araçla yangın bölgesine dakikada 6 ton su sıkılarak büyük patlamaların önlendiği, ayrıca 30 ton sentetik köpük ile 500 kilogram alkol köpük kullanıldığı kaydedildi.

Binada yaklaşık 30 ton kolay yanıcı ve zehirli metanol, etanol ve oksitleyici (yangını hızlandırıcı) hidrojen peroksit bulunduğu belirtilen açıklamada, şöyle denildi:
"Yangın sırasında, çatı katında basınçlı kap tehlikesi oluşturabilecek argon gazı tüplerinin bulunduğu öğrenildi. 1, 2 ve 3. katlarda tiner ve solvent şeklinde yanıcı sıvılar bulunduğu ve bodrum katta da tiner hammaddesi olan çok miktarda hem zehirli hem yanıcı izopropil alkol depolandığı belirlendi. 1, 2 ve 3. katlardaki yanıcı sıvılar sirayetle tutuştu. Ancak argon gazı tüplerinin patlaması önlendi. İtfaiyemizin müdahalesi, yangının bitişik nizam olan bu 3 binanın dışındaki diğer binalara sirayeti önlenmiş, bazı tutuşmalar da hemen söndürülmüştür." Yangına ilk müdahalede 120 personelin görev aldığı ifade edilen açıklamada, "Daha sonra sirayetin önlenmesi için araç ve personel takviyesi yapılarak 250 personel ve 45 araçla söndürme çalışmaları sürdürüldü" denildi.