BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

PKKnın korkunç trafiği

PKK'nın tartışılan uyuşturucu trafiği avrupanında ilgisini çekti. Bir haber bu konudaki gerçeği açıkladı.

Abone ol

İngiltere'de yayımlanan akşam gazetesi Evening Standart, uyuşturucu kaçakçılığı ve tehditle haraç toplamak gibi iddialarla yargılanarak suçlu bulunan ve 15 Mayıs'ta yapılacak duruşmada hakkındaki karar açıklanacak olan Abdullah Baybaşin'in ailesinin terör örgütü PKK ile ilişkisi bulunduğunu yazdı.

Gazetenin haberinde, dün bir kez daha Woolwich Ağır Ceza Mahkemesi'ne çıkan Abdullah Baybaşin'in, ''İngiltere'deki uyuşturucu trafiğini oturduğu tekerlekli sandalyeden yönettiği ve kuzey Londra'nın en çok korkulan adamı olduğu'' kaydedildi.

''Baybaşin'in, İngiltere'ye giren eroinin yüzde 90'ını kontrol etmenin ötesinde, pek çok kişiden ''vergi adı altında'' haraç topladığı'' da öne sürülen haberde, ''Baybaşin'in yakalandığı operasyon sırasında gizli kamerayla yapılan çekimlerde, birçok kaçakçının Baybaşin'in karşısına gelince duyduğu korkunun görüldüğü ve bu kişilerin onun elini öptüğü'' kaydedildi.
Haberde, ''Baybaşin kurbanı dükkan sahiplerinden bazılarının, adlarının açıklanmaması şartıyla gazeteye açıklamalarda bulunduğu, bunlardan birinin başında hala Baybaşin'in adamlarının açtığı yaralar bulunduğu'' belirtildi.
İngiltere'ye 1990'lı yılların başlarında gelen Abdullah Baybaşin'in ağabeyi Hüseyin Baybaşin'in halen Hollanda'da hapis cezasını çekmekte olduğu hatırlatılan haberde, ''imparator'' lakaplı Hüseyin Baybaşin'in, ''Afganistan'dan Türkiye'ye ve Kuzey Avrupa'ya uzanan bir uyuşturucu ağı kurduğu'' ve terör örgütü PKK ile ''uyuşturucu ticaretinden nemalanan yolsuz politikacılarla'' yakın ilişkileri bulunduğu ifade edildi.