BIST 10.093
DOLAR 32,27
EURO 34,80
ALTIN 2.426,67
HABER /  SPOR

Asık yüzlü hakem neden gülmüyor?

Saha içinde pek asık suratlı... Kendisi de "pek gülen bir hakem değilim" diyerek doğruluyor. Nedenini de şöyle anlatıyor.

Abone ol

Turkcell Süper Lig hakemlerinden Suat Arslanboğa, saha dışında oldukça neşeli biri olmasına karşın saha içinde çok fazla gülen bir hakem olmadığını itiraf ederek, ''Sahadaki işinizi ciddiye almak, ciddi bir iş yaparken ciddi durmak zorundasınız. Bu yöndeki bir konsantrasyon da sizi ister istemez asık yüzlü gösteriyor olabilir'' dedi.

Arslanboğa, Futbol Federasyonu'nun aylık yayın organı ''TamSaha'' dergisine verdiği röportajda soruları yanıtlarken, hakemliğe 1996 yılında başladığını ve Turkcell Süper Lig'de de 3. sezonu olduğunu, Malatyaspor altyapısında başladığı bir futbolculuk yaşamı bulunmasının da kendisine hakemlikte avantaj sağladığını söyledi.

CİDDİ DURMAK LAZIM

Hakemlerin iki çeşit davranış tipi sergilediğini, saha içinde bir ''Erol Taş'' görüntüsünde, saha dışında ise kendisi gibi olduğunu ifade eden Arslanboğa, şunları kaydetti:

''Sahada 90 dakikada yaptığınız neyse, onunla anılıyorsunuz. Dolayısıyla, oradaki işinizi ciddiye almak, ciddi bir iş yaparken ciddi durmak zorundasınız. Bu yöndeki bir konsantrasyon da sizi ister istemez asık yüzlü gösteriyor olabilir. Konsantrasyon ve maçı elinizde tutmak için harcadığınız çabadan dolayı, saha içindeki durumunuz, saha dışındakilere 'Erol Taş' imajı yansıtabilir, ama bu görüntü, sizin oyuncuya despotça yaklaştığınız anlamına gelmemeli. Aslında saha dışında oldukça neşeli bir insanım.''

''DİK DURURSANIZ RAHAT EDİYORSUNUZ''

Malatya bölgesi hakemi olduğu için çevre kentlerde çok maç yönettiğini, futboldan başka sosyal aktivitesi olmayan ve 15 günde bir maç izleyen insanların, o maçı da kaybetmek istemediklerini anlatan Arslanboğa, ''Seyircisinden tutun da yöneticisine, oyuncusuna kadar ciddi bir baskı var üzerinizde. Bazen saha içinde tehdit edilmeniz bile söz konusu. Eğer etkilendiğinizi görürlerse arkası da geliyor, ama bir kere taviz vermez, dik durursanız rahat ediyorsunuz. İlk görünüm ve ilk konuşma çok önemlidir ya, bizim açımızdan da ilk maç çok önemli'' görüşünü aktardı.

Başladığı işi sonuna kadar götürme gibi bir inadı olduğunu ve ''Madem ki hakemliğe başladım, pes etmemeliyim'' diye düşünüp yoluna devam ettiğini vurgulayan Arslanboğa, ''Şartlar ne olursa olsun, hep doğru gördüğümü uyguladım. Doğruyu yapınca da Allah size yardım ediyor'' dedi.

Her hakemin idealleri arasında Avrupa'da maç yönetmenin mutlaka bulunduğunu açıklayan Suat Arslanboğa, söyleşisini, ''Benim de idealim Avrupa şampiyonalarında, Dünya Kupası'nda Türkiye'yi temsil edebilmek. Şu anda Selçuk Dereli ve Cüneyt Çakır hocalarımız bu yönde ilerliyor ve bize yol açıyor. İnşallah ben de onların arkasından yürüyebilirim'' diyerek tamamladı.