BIST 10.173
DOLAR 32,31
EURO 34,99
ALTIN 2.447,55
HABER /  GÜNCEL

Yürek yakan şehit vedası

Şöyle diyordu şehit eşi; "Kimse ağlamasın. Boynumuz bükük olmayacak. Ben şehit eşiyim içim yanıyor ama..." Yürek yakan anlar...

Abone ol

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde terörist saldırı sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Güçlü'nün (24) cenazesi, Mersin'de düzenlenen törenin ardından gözyaşları arasında toprağa verildi.

Güçlü'nün Türk bayrağına sarılı naaşı Mezitli ilçesine bağlı Bozön köyündeki baba ocağına götürüldü. Vatandaşlar da Türk bayrağına sarıldı..

Burada, ailesi, yakınları, arkadaş ve komşuları ile vedalaşan şehit Güçlü'nün cenazesi, daha sonra Muğdat Camisi'ne getirildi.



Şehit Güçlü'nün eşi Seher Güçlü, tabutu öptü ve ''Kimse ağlamasın, boynumuz bükük olmayacak. Ben şehit eşiyim, içim yanıyor ama, eşimle gurur duyuyorum'' dedi.

Demokratik açılıma tepki

Cami avlusunda toplanan kimi vatandaşlar ''Şehitler ölmez, vatan bölünmez'' şeklinde slogan atarken, bazıları da ''Demokratik Açılıma'' tepki gösterdi.

Kısa süreli gerginlik

Bu arada, Emniyet Müdür Yardımcısı Hikmet Bulak, vatandaşları slogan atmamaları konusunda uyararak, camilerin ibadet yeri olduğunu, eylem ya da miting yerleri olmadığını belirtti. Bu sırada yaşanan kısa süreli gerginlik büyümeden önlendi.



Şehit Mehmet Güçlü burada, aile efradı, yakınları  arkadaş ve komşuları ile vedalaştı.

İslam kardeşliği

Şehidin kayın babası İsmail Hakkı Büyüktopçu da cenaze namazı öncesi yaptığı konuşmada, ''Hepimiz kardeşiz, bizim kardeşliğimiz İslam kardeşliğidir'' dedi. Elindeki kimliği etrafına gösteren Büyüktopçu, şöyle devam etti:

"Bu kimlik her şeye yeter, bu kimlik gerekirse insanı Başbakan yapabiliyor, gerekirse Cumhurbaşkanı seçiyor, gerekirse Genelkurmay Başkanı yapıyor. Bundan daha başka ne isteyebiliriz. Birlik ve düzen içinde olduğumuz zaman dış güçlerin hiçbir oyuna sonuca ulaşamaz, başarıya ulaşamaz. Biz yüzyıllardır birlikte yaşıyoruz, yine birlikte olacağız.''

ASKERİYEDEN AYRILMA DİLEKÇESİ VERDİ AMA

[PAGE]

Şehit Mehmet Güçlü'nün annesini sakinleştirmek mümkün olmadı..

Bu arada, şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Güçlü'nün kayın babası Büyüktopçu ve eşinin ısrarı üzerine askeriyeden ayrılmak için dilekçe verdiği öğrenildi.

Eşi ve kayın babası askeriyeden ayrıl demiş

Şehit yakınları, 10 ay önce evlenen Güçlü'nün Uzman Çavuşluk görevinin eylül ayı içerisinde sözleşmenin yenilenmesi gerektiği, ancak, eşi Seher Güçlü ve kayın babasının üzerine uzman çavuşluktan ayrılma kararı alarak, askeri yetkililere başvurduğunu belirttiler.



Şehit eşi Seher ve şehit ağabeyi Hilmi Güçlü, ve şehidin 2 yaşındaki yeğeni şehidin tabutuna son kez sarıldılar.

Şehit yakınları, ''Eylül ayı sonlarında kesin dönüş yapmasını bekliyorduk. Evini ve eşini önceden gönderip, askerlikten ayrılma dilekçesini vermişti. Bu ay sonunda tamamen ilişkisini kesecekti. Kendisini beklerken, cenazesi geldi'' dediler.

Ailenin iki çocuğundan biri olan Mehmet Güçlü'nün yaklaşık 3 yıldır uzman çavuş olarak görev yaptığı belirtildi.

Şehit eşi Seher Güçlü, zaman zaman eşinin fotoğrafına sarılarak ''canım, bir tanem, seni çok seviyorum'' diyerek gözyaşı döktü.



ERKMEN CENAZESİNE BAĞBUĞ DA KATILDI

[PAGE]


Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde terörist saldırı sonucu şehit olan Uzman Çavuş Abdullah Erkmen, memleketi Polatlı'da toprağa verildi.

Şehit Uzman Çavuş Erkmen'in cenazesi Polatlı Merkez Camisi'nde öğle namazını takiben kılınan cenaze namazının ardından Polatlı Şehitliği'ne defnedildi.

Törene Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un yanı sıra kuvvet komutanları da katıldı

Cenaze namazının kılınacağı Polatlı Merkez Camiisi avlusu hınca hınç doluydu

Başbuğ'a alkış!..

Vatandaşlar, Genelkurmay Başkanı Başbuğ ve üst rütbeli subayları cenaze namazının kılınacağı Merkez Camisi'nin avlusuna girişleri sırasında alkışladı.

Şehit Erkmen'in babası Adem ve annesi Halime Erkmen uzun süre tabuta sarıldılar

Anne ve babanın tarifsiz acısı

[PAGE]

Türk bayrakları taşıyan gençler ''Kahrolsun PKK'', ''Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez'', ''Askere Uzanan Eller Kırılsın'' ve ''Ne Mutlu Türküm Diyene'' sloganları attı.

Orgeneral Başbuğ ve komutanlar şehit Erkmen'in ailesi ve yakınlarına taziyede bulundu. Cenaze namazı Ankara Müftüsü Mustafa Hakkı Özer tarafından kıldırıldı.



Anne Halime Erkmen tabuta sarılarak gözyaşı döktü

Cenaze namazının ardından şehidin tabutu vatandaşlarca omuzlara alınarak alkışlar ve sloganlarla top arabasına konuldu. Orgeneral Başbuğ ve diğer komutanlar bir süre top arabasının arkasından yürüdü.

Baba Adem Erkmen'in sıcağın da etkisiyle fenalaştı. Çevredekiler babaya anında müdahale ettiler..

Çok sayıda vatandaşın da katılımıyla Polatlı Şehitliği'ne götürülen Şehit Erkmen'in cenazesi, burada yapılan dualar ve saygı atışının ardından toprağa verildi.  Bu arada, Polatlı merkezindeki pek çok iş yeri ile sokak, bayraklarla donatıldı.