BIST 10.173
DOLAR 32,31
EURO 34,99
ALTIN 2.445,59
HABER /  GÜNCEL

İETTden özür gibi uygulama

Üsküdar'da otobüs durağında iki otobüsün arasında sıkışarak can veren lise öğrencisinin cenazesi İETT'nin özür girişimlerine sahne oldu.

Abone ol

Üsküdar Meydanı'ndaki otobüs duraklarında iki otobüsün arasında sıkışarak feci şekilde can veren lise öğrencisi Büşra Çotur'un cenazesi İETT'nin özür girişimlerine sahne oldu. Cenazeye İETT Genel Müdürü Haydar Baraçlı ve İETT Genel Müdürlüğü ayrı ayrı iki çelenk gönderirken, mezarlığa cenaze yakınlarını götürmek için iki İETT otobüsü tahsis edildi.

Geçtiğimiz pazar günü arkadaşları ile birlikte ders çalışan lise öğrencisi Büşra Çotur daha sonra gezintiye çıkmış, ardından Ümraniye'deki evine gitmek için Üsküdar Meydanı'ndaki otobüs duraklarına gelmişti. Yol kenarına parketmiş olan iki İETT otobüsünün arasından geçen Büşra Çotur, sürücüsü Recep Kaya olan otobüsün aniden hareket ederek öndeki otobüse çarpması ile arada kalarak feci şekilde can vermişti. Aynı yolu kullanarak otobüse binmeye çalışan Ok ailesi de dikkatsiz sürücünün kurbanı olmuştu. Büşra Çotur'un yanı sıra 4 yaşındaki Enes Ok'ta kazada can verirken yaralı olarak kurtarılan baba Metin Ok ile Enes'in ablası Süleyha Ok hastanede halen yaşam savaşı veriyor.

Korkunç kazada can veren Büşra Çotur için dün Ümraniye Çakmak Mahallesi, Çamlık Merkez Camisi'nde bir cenaze namazı kılındı. İETT adına cenazeye iki ayrı çelenk gönderilirken, mezarlığa gitmek isteyen aile yakınları için de iki adet İETT otobüsü tahsis edildi. Acılı baba Alaattin Çotur, kazanın büyük bir ihmalin ardından meydana geldiğini belirterek "İETT'nin boş durmakta olan iki aracının arasından insanlar geçerken biri diğerine arkadan çarpmış, nasıl olur da bu şekilde insanlar ölebiliyor. Demekki burada duran araç tam manası ile durmamış ki katliam yaşanmış. İETT bu durumdan sorumludur. Kızım bu sene lise 2'yi okuyacaktı. Allah nasip etmedi. Çok üzgünüz" diye konuştu.