BIST 9.705
DOLAR 32,51
EURO 34,82
ALTIN 2.425,54
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ardahan MHP'den açıklama

Milliyetçi Harekat Partisi (MHP) Ardahan Merkez İlçe Başkanı Hülya Davutoğulları, hükümeti eleştirdi.

Abone ol

Davutoğulları MHP Merkez İlçe Başkanlığında gazetecilere yaptığı açıklamada, 12 Eylül'de yapılacak olan referandumda neden 'hayır' diyeceklerini açıkladı.

Davutoğulları, şöyle konuştu:

"Başbakan'ın dün (Cuma) Diyarbakır'da yapmış olduğu konuşmasın da isterdik ki tek bayrak tek devlet ve biz artık şehit cenazesi görmek istemiyoruz; bunu demesini bekliyorduk. Fakat Başbakan 12 Eylül'de Diyarbakır Cezaevi'nde meydana gelen olayları anlattı. Bu bir istismardır. Başbakan bir de diyor ki analar ağlamasın biz de tek ağlayacak ana vardır o da şehit anasıdır." "Biz elbette ki istemiyoruz şehit anaları ağlasın" diyen Davutoğulları şehitlerin üzerinden siyaset yapıldığını ileri sürerek bunu protesto ettiklerini ve bu yüzden 12 Eylül Anayasası'na hayır diyeceklerini ifade etti.

Davutoğulları, "Bugün bize Başbakan'ın hiçbir söylemi samimi gelmiyor. Özellikle referandumla ilgili hiçbir maddesi ve söylemi bize samimi gelmiyor. Ben bir kadın olarak, Başbakan'ın kadınlarla ilgili açıklamasına, özürlü ve yaşlılarla ilgili söylemini tamamen bir kandırmadan ibaret görüyorum. Başbakan'ın burada tek bir gayesi var, o da özellikle yargıda kadrolaşmak ve rantına rant eklemek. Onun için hayır diyoruz"
Davutoğulları son olarak, "Bizim genel merkezimiz ne düşünüyorsa Ardahan'daki tabanda aynısını düşünüyor" dedi.