BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kaçak yolcuları bozuk lamba yakalattı

Yasadışı yollardan Yunanistan'a geçmeye çalışan, içinde bebeklerin de olduğu Filistinli kaçaklar Edirne'de yakalandı.

Abone ol

Kaçakları, bindikleri kamyonetin arka lambasının yanmaması ele verdi.

Bir kaçak kafilesinin daha Avrupa hayali Türkiye sınırlarında son buldu.

Filistin'den yola çıkan 7 erkek, 3 bayan, içinde bebeklerin de olduğu 7 çocuk önce İstanbul'a ulaştı. Buradan yolculukların kalan kısmını tamamlamak için harekete geçen Filistinliler, insan kaçakçılarıyla anlaşarak bir kamyonetle yola çıktı. Sürücülüğünü V.G'nin yaptığı 34 VG 0212 plakalı kamyonet içerisinde akşam saatlerinde İstanbul'dan yola çıkan kaçaklar gece saatlerinde Edirne il sınırına ulaşmayı başardı. Ancak TEM otoyolu Edirne-Havsa ilçesi yakınlarında arka lambaları bulunmayan bir aracı fark eden ekipler, durumu Edirne Bölge Trafik ekiplerine bildirdi.
Edirne gişelerine gelen aracı durduran trafik ekipleri yaptığı kontrollerde aracın şoför mahallinde iki yabancı uyruklu şahsın olduğunu fark etti. Aracı detaylı arayan ekipler ön kısımdaki iki kişi ile birlikte 15 kişinin daha olduğunu tespit etti. Sürücüyü alan ekipler durumu jandarmaya bildirdi. Gişelerdeki bölge trafik bürosuna gelen jandarma sürücü V.G ile birlikte 17 Filistinli kaçağı teslim aldı.

İl Jandarma Komutanlığı'na götüren kaçaklar buradaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Edirne Selimiye Devlet Hastanesi'ne getirildi. Sağlık kontrolünden geçirilen şahıslar tekrar İl Jandarma Komutanlığı'na götürüldü.
İnsan kaçakçıları tarafından getirilen yabancı uyruklu şahıslar Edirne'nin Yunanistan sınırına yakın bir bölge bırakılıyor. Çoğu zaman Karaağaç Mahallesi'ne bırakılan kaçakların büyük bir bölümü polis ekipleri tarafından yakalanıyor. Polisten kaçmayı başaran kaçaklar ise askeri yasak bölgede jandarmaya takılıyor. Yakalanan kaçaklar Edirne Emniyet Müdürlüğü Pasaport ve Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne teslim ediliyor.
İşlemleri tamamlanan kaçaklar sınır dışı edilirken diğerleri yabancılar barınma evine yerleştiriliyor.