BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,79
ALTIN 2.407,74
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İftar menüsü görenleri şoke etti

Kazakistan'ın Almalı Belediyesi'nde Bağcılar'da düzenlene iftar yemeğindeki menüyü görenler yemekten vazgeçti.

Abone ol

Bağcılar Belediyesi'nin Kazakistan'da düzenlediği iftar programının ardından Kazakistan'ın Almalı Belediyesi de Bağcılar'da iftar programı gerçekleştirdi. İftarı Kazaklar verince, menüye, Kazakların milli içeceği kımızla milli yiyeceği at eti de eklendi.

Bağcılar Belediyesi ile ortaklaşa gerçekleştirilen programa Almalı Belediye Başkanı Marat Hüseyinoglu Primbekov, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Bağcılar Kaymakamı Veysel Yurdakul, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı Necati Karagöz, Hoca Ahmet Yesevi İlim İrfan Vakfı Başkanı Ramazan Yüksel ile çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, geleneksel Kazakistan iftarlarına bu yıl da devam edildiğini ifade etti.

Elmalar nostajlik bahçeden

Bağcılar Belediyesi olarak Kazakistan'ın Almaatı şehrinde iftar programı düzenlendiğini söyleyen Çağırıcı, Almalı Belediyesi'nin de Bağcılar'da iftar veriyor olmasından büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti. Elmanın anavatanının Kazakistan'ın Almalı şehri olduğunu söyleyen Çağırıcı, Almalı'dan elmalar getirildiğini ve Bağcılar'a Almalı'dan getirilen bu elmalarla bir Nostalji Bahçesi'nin daha yapılacağını açıkladı.

Ev sahibi Kazaklar olunca, iftar sofrasında Kazakların milli içeceği kımız ve yine Kazaklar için önemli bir yiyecek olan at eti bulundu. Davetlilerden bazıları yalnızca kımızın tadına baktı.