BIST 9.698
DOLAR 32,51
EURO 34,80
ALTIN 2.431,30
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

65 şehit ailesine TOKİ'den ev

Kayseri'nin TOKİ Semtinde 65 şehit ailesine, Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan evlerin anahtarları çekilen kura ile verildi.

Abone ol

Şehit ailelerine anahtarlarını Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki verdi.

Anahtar teslim törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin yanı sıra, Harp Malulü Şehit Gazi Dul ve Yetimler Derneği Başkanı Ali Yavuz, şehit aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
İftar yemeğinin ardından konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, 65 şehit ailesine daire verileceğini belirterek, "Bugün 56 dairenin anahtarını vereceğiz. Başbakanımız, Kayseri'yi ziyaretlerinde 9 dairenin anahtarlarını şehit ailelerine vermişti. Biz de, geri kalan 56 dairenin anahtarını kura sonucu kendilerine daire çıkan şehit ailelerine teslim edeceğiz" dedi.

Bu topraklara ayak basıldığından beri, binlerce şehit verildiğini kaydeden Özhaseki, "Bastığımız toprağın her karışında binlerce şehidin kanı var. Tarihte tekrar eden binlerce olay var. Yaşanan tüm bu sıkıntı ve olayların üzerine biz, bu topraklarda bağımsız ve hür yaşıyoruz. İkindi vakti Kuruköprülü'de bir gencimizi daha toprağa verdik. Hepimiz çok üzüldük. Ama, ateş en çok düştüğü yeri yakar. Bu topraklar, bizim son sığınağımız. Bu topraklar üzerinde çok oyunlar oynandı. Emperyalist güçler, bizleri bölmeye çalışıyorlar. Önceden, sağcı-solcu davası vardı. Sonraları, Alevi-Sünni, şimdi ise, Türk-Kürt davası var. Böyle yaparak, bizi parçalamak istiyorlar. Allah, bu bayrakları göklerden indirmesin. Bizim verdiğimiz bu hediyeler, dökülen bir damla kanın karşılığı bile değil. Şehitlerimizi unutmuyoruz. Onlar, ahretteki en büyük temsilcimiz. Güneydoğuda başlayan bu yangın, başladığı yerde bitsin" şeklinde konuştu.
Bazı Belediye Başkanlarının kendileri gibi çalışmadıklarını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Özhaseki, "Biz, bu vatan için, bu şehitlerimiz ve aileleri için çok çalışıyoruz. Ama, bazı başkanlar bizim gibi değil. Onlarda, şehit aileleri ve şehitlerimiz için bir şeyler yapsınlar. Boş durmasınlar" ifadelerini kullandı.