BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,84
ALTIN 2.445,94
HABER /  GÜNCEL

Cübbeli Hoca oyunun rengini açıkladı

Cübbeli Ahmet Hoca, referandum öncesi oyunun rengini açıkladı ve "Yetmez ama Evet"çiler safına katıldığını belirtti.

Abone ol

Kamuoyunda 'Cübbeli Hoca' olarak bilinen Ahmet Ünlü'den anayasa değişikliğine destek geldi. Cübbeli Hoca 'yetmez ama evet'çiler safına katıldı...

Zeytinburnu'nda bir alışveriş merkezinde sohbete katılan Ahmet Ünlü, programın ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. Referanduma ilişkin bir soru üzerine Ünlü, şunları söyledi:

"Ramazan-ı Şerif'in çıkışıdır. Bayram hakiki bayram olsun. Bizim işimiz din... Siyasetten, dünya işlerinden anlamıyoruz. Ayet, hadis, haram ve helalden konuşuyoruz. Referandumdan sonrası da vatan için millet için hayırlı olsun. Allah şerden uzak etsin. Bölünmekten, parçalanmaktan muhafaza etsin. Allah hayırlı etsin. Vatanımız, milletimiz parçalanmasın. Biz duacıyız. Allah, halkımıza en faydalı neyse dünyaları, ahiretleri için o görüşleri yaptırsın" dedi.

Ünlü, "Sandıktan ne çıkar" sorusuna "O gayba girer. 'Yarın ne olacağını kimse bilemez' diyor ayeti kerime. Nasıl bileyim ki ne olacağını. Bir de Türkiye'de acayip şeyler olur. Bir haber çıkar, bir olay olur. Her şey değişebilir bilemiyorum" karşılığını verdi.

Basın mensuplarının ısrarı üzerine Ünlü, oyunun rengini şu sözlerle açıkladı:

"Yetmez ama 'evet' diyorum. Tam açılım olsun tam hürriyetler, özgürlükler olsun, herkes istediği inançta olsun istediği dilden konuşsun. Bizim derdimiz şu vatan bölünmesin. Herkes birlik ve huzur içinde yaşasın buradan ahiretlik kazanalım. Vatan olmadan ahiretlik kazanılmaz."

Sandıktan anayasa değişikliğine 'hayır' çıksa da bir şey olmayacağını halkın duyarlı olduğunu belirten Ünlü, "Halkımıza yine aklı selim hakim olur. Halkımız uyumludur. Bölünme yapmaz." dedi.

Ahmet Ünlü, siyasilere de mesaj vererek şöyle konuştu: "Birbirlerine düşmanlık beslememeleri gerek. İftira İslam'da haramdır, günahtır. Şahitsiz, delilsiz duyumlarla herkes birbirini karalıyor. Doğru bilgi olmadan, belge olmadan konuşmamak lazım. Siyasetin böyle bir yüzü var. Halk bunlara alet olmuyor."

Öte yandan dinleyicilerin arasında bulunan eski futbolcu Tanju Çolak ise, "Ben hocayı sürekli izliyorum. Takip ediyorum onu seviyorum" diyerek, sempatisini ifade etti.