BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Bu da evet diyen çakma Gandi afişi!

Referanduma sayılı günler kala afiş savaşları kızıştı. AK Partililer'in astığı bir afiş, CHP'lileri çılgına çevirdi...

Abone ol

AK Parti'nin İstanbul'daki bilboardlara astığı bir afiş vatandaşı şaşırttı, CHP'lileri ise çileden çıkardı...

REFERANDUM yaklaştıkça siyasette 'Evet', 'Hayır' savaşı hızlandı. AKP, 'hayır' çıkması yüksek ihtimal olan Şişli'deki bilbordlardan birine 'Tarafsız ve bağımsız yargı için evet' yazılı bir afiş astı.

Akşam'dan Gülten Kılıç'ın haberine göre afişteki fotoğrafta, başında kasket bulunan kişi ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na benzerliği ile dikkat çekti. Afişe bakanlar, ilk görüşte 'evet' isteyen bu kişiyi Kılıçdaroğlu' zannetti. CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, 'AKP'ye ait olan afişte kullanılan resim Kılıçdaroğlu'na çok benziyor. Bunlar basit ve çirkin. ' dedi.

Başbakan'ın Diyarbakır'daki mitingte sözünü ettiği ve İstanbul'da CHP imzasıyla ilan panolarına asılan 'Rahibe Kıyafetine Evet' afişleri üzerine harekete geçen CHP İstanbul İl Başkan Şimşek afişlerin korsan olduğunu ve suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.  

GEN POLEMİĞİ

CHP İl Başkanı Şimşek, bu afişin kimler tarafından ve hangi amaçla asıldığının araştırılmasının CHP'nin görevi olmadığını araştırılmanın İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın ve Başbakan Erdoğan'ın görevi olduğunu söyledi. Afiş üzerine 'Genlerinde var' diyen AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Hüseyin Çelik'e yanıt veren Şimşek, 'Sen genini kontrol ettirsen bozuk çıkar. Ben genimi ölçtürsem Anadolu'dan çıkar' diye konuştu.      

Bakan Atalay: O afişleri CHP'li Başkan yaptırmış

İÇİŞLERİ Bakanı Beşir Atalay, 'Türbanı rahibe kıyafetine benzeten' afişlerin CHP'li Avcılar Belediye Başkanı tarafından yaptırıldığını söyledi. Atalay, İçişleri Bakanlığı olarak afişleri kimlerin astığını belirlediklerini belirterek, ''Nerede basıldığını, kime sipariş edildiğini, ne kadar bastırıldığını bulduk. Bu kişilerin hepsi konuştular. Bilbordlara asanlar da konuştular. Bunu yapan Avcılar'ın CHP'li Başkanı'' diye konuştu. Atalay, afişler asılırken CHP İl Belediye Meclis üyesi Ali Oral'ın da bizzat başında bulunduğunu belirterek, Kılıçdaroğlu ve Şimşek'in Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti'den özür dilemesini istedi.