BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Arda Turan strese yenik düştü

Galatasaray’ın en az sakatlanan oyuncusu olan kaptan Arda’nın vücudu son dönemde adeta iflas etti.

Abone ol

Cim-Bom’da kaptan Arda Turan strese yenik düştü.

Takımın en az sakatlanan ismi olarak dikkat çeken Arda’nın son dönemde direncini yitirmesi ve vücudunun farklı bölgelerinden yaşadığı sakatlıklar, Florya’da birinci gündem maddesi oldu. Yıldız futbolcunun, yoğun maç trafiğine bağlı yaşadığı stres, kulüp doktorları tarafından iflasın ana sebepleri olarak belirlendi.

Arda ilk olarak Antalyaspor ile yapılan kupa maçı öncesi sol diz üst adalesinden sakatlanmış ve büyük bir fedakârlık yaparak rövanş karşılaşmasında takımdaki yerini almıştı. Domuz gribi geçirmesinden kısa süre sonra bile takımını yalnız bırakmayarak herkesi şaşırtan milli oyuncunun, Beşiktaş maçında oyuna devam etmeyerek ağır bir sakatlıktan kurtulduğu ortaya çıktı.

Kulüp doktorları, yoğun program yüzünden fizik olarak düşüşe geçen Arda’nın en çok psikolojik sebeplerle eski gücünden uzaklaştığını düşünüyor. Beşiktaş derbisinde, Atletico Madrid maçında oynamak için yedek kulübesine oyundan çıkmak istediğini bildiren ve maçtan sonra da, “Biraz daha koşsam adalem kopacaktı” diyen Arda’nın doğru bir davranış sergilediği belirtildi. Teknik Direktör Rijkaard da, genç oyuncu için, “Gerçek bir profesyonel” yorumunu yaptı.

Beşiktaş derbisinde attığı golden kısa süre sonra sol arka adalesinden sakatlanarak oyunu terk eden Arda’nın, dün çekilen MR’ında yırtık veya kopuk çıkmaması yüzleri güldürdü. Tedavisine devam edilen başarılı futbolcunun, Atletico Madrid maçına yetişebileceği öğrenildi.