BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,97
ALTIN 2.426,31
HABER /  GÜNCEL

Hiddink'in maaşı Meclis gündeminde

"Asgari ücret 600 liranın altındayken bir teknik direktöre 8 milyon euro verilir mi" sorusuna cevap istendi.

Abone ol

Fatih Terim’in Milli Takım’daki görevini bırakmasının ardından TFF’nin Guus Hiddink ile anlaşması ve Hollandalı teknik adama ödenecek ücret TBMM’nin de gündemine taşındı. DSP Genel Sekreteri ve Denizli milletvekili Hasan Erçelebi, Hiddink’le yapılan anlaşma, ödenen ücret ve bu süreçte TFF’nin takındığı tutuma ilişkin olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması talebiyle TBMM Başkanlığına yazılı soru önergesi verdi.

8 MİLYON EURO MU?

“Amsterdam’da Hollandalı teknik adam ile bir araya gelen Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ve TFF Başkanvekili Lutfi Arıboğan’ın Guus Hiddink ile 2 yılı opsiyonlu olmak üzere toplam 4 yıllık görev süresi konusunda anlaşmaya vardığı ve Hiddink’le yapılan anlaşmanın tutarının 8 milyon euro olduğu söylenmektedir” diyen Erçelebi, Erdoğan’a şu soruları yöneltti:

* Bu transfer için Guus Hiddink’e yıllık kaç TL ödeme yapılacaktır? Yapılacak ödeme tutarı dünyadaki transfer ücretleri ile karşılaştırıldığında uygun mudur? Yapılan bu anlaşmanın süresi kaç yıldır?

YABANCI TERCİHİ NEDEN?

* Türkİye A Milli Futbol Takımı’nı 2002 Dünya Kupası’nda bir Türk teknik direktörün üçüncü yaptığı gerçeği herkes tarafından bilinirken, yabancı bir teknik direktör neden tercih edilmiştir? Türk uyruklu bir teknik direktörle neden anlaşılmamıştır?

* Asgari ücretin 600 liradan daha düşük olduğu ülkemizde A Milli Futbol Takımımız’ın bundan önceki Teknik Direktörü Fatih Terim’e verilen paranın yüksekliği uzun süre tartışılmış olmasına karşın, şimdi yabancı bir teknik direktöre milyon euroların verilmesi ne kadar doğrudur?

AÇILIMIN ‘YABANCI’ AYAĞI MI?

* Hiddink’in gereken başarıyı gösterememesi durumunda, bu başarısızlığın sorumluluğunu kim ya da kimler üstlenecektir?
* Bu uygulama; son zamanlardaki açılım politikanızın yabancı ayağını mı oluşturmaktadır?