BIST 10.243
DOLAR 32,23
EURO 34,65
ALTIN 2.394,52
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

3G'nin en hızlısı seçildi

Bağımsız ölçümleme şirketi P3 Communications'ın İstanbul'da yaptığı ölçümlerde Turkcell, 3G İnternet hızında ağustos ayında olduğu gibi yine Türkiye lideri oldu.

Abone ol

Uluslararası bağımsız ölçüm ve denetleme şirketi Alman P3 Communications tarafından İstanbul'da yapılan testler sonucunda Turkcell, 3G İnternet hızında yine lider oldu. İstanbul genelinde yaklaşık 2 bin kilometrelik rotayı kapsayan ölçümlemede Turkcell, şehir genelinde ve halka açık önemli noktalarda, açık ve kapalı alanlarda, tüm mobil operatörler arasında 3G mobil İnternet hızında birinci sırada yer aldı.
Dünyanın önde gelen ölçüm ve denetleme şirketlerinden biri olan, ISO 9001:2000 kalite yönetim sistemi sertifikalı P3 Communications, ocak ayı içinde çeşitli ölçümler gerçekleştirerek mobil operatörlerin 3G mobil İnternet hızlarını test etti. Firma, kendi ekipmanlarını kullanarak İstanbul şehir merkezinde yine kendi belirlediği yaklaşık 2 bin kilometrelik rota üzerinde yüzlerce ölçüm gerçekleştirdi. P3 Communications ayrıca kendi seçtiği alışveriş ve eğlence merkezleri, havalimanları, tren istasyonları, üniversiteler gibi mekanlarda da tüm operatörlerin sunduğu 3G hızlarını test etti. 

Yapılan test ve analizler sonucunda, 3G ortalama veri indirme ve veri gönderme hızları nedeniyle P3 Communications tarafından Turkcell'e 'Liderlik Sertifikası' verildi. Ayrıca alışveriş ve eğlence merkezleri, havalimanları gibi kapalı mekanlarda da 3G ortalama veri indirme ve veri gönderme hızında açık ara farkla önde çıkan Turkcell, bu alanda da liderliğini sürdürdü. Böylece P3 Communications tarafından yapılan test ve ölçümlerle Turkcell'in diğer operatörlere göre 2 kata varan oranlarda daha hızlı 3G İnternet hizmeti sunduğu bir kez daha belgelenmiş oldu.
P3 Communications Genel Müdürü  Peter Seidenberg, gerçekleştirilen bağımsız test ve ölçümler hakkında şunları söyledi: 'Turkcell'in müşterilerine sunduğu veri hızları, firmamız tarafından dünyada çeşitli operatörler için yapılan tüm testler göz önünde bulundurulduğunda, ölçülen en yüksek hızlar arasında yer alıyor. Açık ve kapalı alanlarda yaptığımız testler sonucunda Turkcell'in en hızlı İnternet'i sunduğunu tespit ettik ve bu sonuçları sertifikalandırdık.'

Dünyanın önde gelen bağımsız ölçümleme şirketlerinden biri olan P3 Communications, özellikle telekom sektöründeki güvenilir analiz ve ölçümleriyle biliniyor.

Rakamlarla Turkcell 3G

l Turkcell 3G şebekesini   HSPA+ 21 Mbps hıza uyumlu olarak kurdu. Böylece Türkiye'deki ilk, dünyadaki 13'üncü HSPA+ şebekesini kurmuş oldu.
l Turkcell dünyada HSPA+ teknolojisini ticari olarak kullanan ilk operatörlerden biri. Türkiye'de 3G'de Turkcell'den daha ileri bir teknoloji ile kurulmuş bir şebeke bulunmuyor.

l 3G şebekesi de aynı anlayışla,  81 il merkezi, büyük ilçeler ve yazlık merkezlerde Turkcell kapsaması olacak şekilde kuruldu. 3G teknolojisine geçiş, 81 ilde yüzde 60 kapsamayla yapıldı.

l 2009 sonu itibarıyla ülke nüfusunun yüzde 71'den fazlası Turkcell 3G'nin kapsama alanında.

Liderliğimizi sürdürüyoruz

Turkcell Şebeke Operasyonlarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İlter Terzioğlu, Türkiye'de 3G'nin hizmete girdiği 2009 Ağustos ayında yine P3 Communications tarafından yapılan testlerde de Turkcell'in en hızlı 3G şebekesine sahip olması nedeniyle liderlik sertifikası aldığını hatırlatarak şöyle konuştu: '3G kapsamamızı 6 ayda yüzde 71'in üzerine çıkardık. Kurduğumuz yeni şebekenin kalitesini ilk günden itibaren kontrol etmek, gelişim alanlarını belirlemek üzere bağımsız denetimler yaptırdık. Turkcell'in A tipi lisans bedeli dahil olmak üzere 3G teknolojisine yaptığı 2.1 milyar TL'yi aşan yatırım ve ekip deneyimi bu başarının en önemli nedeni. 2G'de olduğu gibi 3G performansında da liderliğimizi sürdürüyor olmanın gururunu yaşıyoruz.'