BIST 10.159
DOLAR 32,23
EURO 35,18
ALTIN 2.476,96
HABER /  GÜNCEL

Arap izleyiciler dondu kaldı

Suudi Arabistan'da en olmayacak şey oldu. İzleyiciler Cevad'ın konuşmaları karşısında şaşkına döndü.

Abone ol

Suudi Arabistan, uydu kanalında seks fantezilerini açıklayan Cevad'ın anlattıklarıyla sarsıldı.

Suudi Arabistan'da bir televizyon programında cinsel hayatını açık yüreklilikle anlatan Mazen Abdül Cevad, 5 yıl hapse mahkum edildi

Abdül Cevad'ın avukatı Süleyman El Cumeyi, 15 Temmuzda Lübnan'ın LBC kanalında yayımlanan programda müvekkilinin sözlerinin çarpıtıldığını ısrarla savundu ve temyize gideceklerini söyledi.

Programdaki söyleşi sırasında müvekkilinin kameraya çekildiğinin farkında olmadığını söyleyen avukat, aynı programda yer alan 3 kişinin de 2'şer yıl hapis cezası aldığını belirtti.

Abdül Cevad, programda ilk cinsel deneyimini anlatmış, bu tarz açıklamalara alışkın olmayan muhafazakar Suudi Arabistan halkı söyleşi karşısında şaşkınlığa uğramıştı.

YOK BÖYLE BİR ŞEY... ÖLÜLERİNİ YAKIP
ELEKTRİK ÜRETİYORLAR..

[PAGE]



ÖLÜLERDEN ELEKTRİK ÜRETECEKLER

Tayvan'ın başkenti Taipei'deki bir krematoryum, ölü bedenlerin yakılma işlemi sırasında ortaya çıkan ısıdan elektrik üretecek.

Krematoryumun müdür yardımcısı Yang Yi-lin AFP'ye yaptığı açıklamada, proje için yaklaşık 240 bin dolar yatırım yaptıklarını, elde edilecek elektriğin, tesisin havalandırma sistemini çalıştıracağını belirtti.

YAS TUTAN AİLELER NE DİYECEK?

Milletvekili Şuang Ruei-hsiung ise projeyi eleştirerek, yas tutan ailelerin, yakınlarının bedenleri yakılırken havlandırma sisteminden havanın, sevdiklerinin bedenleri sayesinde geldiğini düşününce nasıl tepki verecekleri konusundaki endişelerini dile getirdi.

Yang, projeden vazgeçmeyeceklerini, üretecekleri elektriği havalandırmada olmazsa aydınlatmada kullanabileceklerini söyledi.

SPERMDEKİ BİR MADDENİN GENÇLİK
İKSİRİ OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI...

[PAGE]



SPERMDE GENÇLİK MADDESİ

Spermlerdeki bir maddenin yaşlanmayı geciktirdiği ortaya çıktı.

Avusturyalı bilim adamları Frank Madeo ve Tobias Eisenberg, spermlerin içinde bulunan spermidin adlı maddenin, bugüne kadar bilindiği gibi sadece hücre gelişimine katkı sağlamadığını, bunun yanı sıra hücrelerin yaşlanmasını da geciktirdiğini ortaya çıkardılar.

''Nature Cell Biology'' adlı tıp dergisinde yayımlanan araştırma sonuçlarına göre, spermidin maddesi, hücre çekirdiğine ulaştığında, burada çekirdeği ''gençliğe programlıyor''.

Özellikle greyfurt, buğday tohumu ve soya fasulyesinde de yoğun şekilde bulunduğu belirtilen spermidinin, sadece spermlerde değil, vücuttaki diğer organlarda da görüldüğü, ancak ilk kez spermlerden ayrıştırıldığı için spermidin adının verildiği kaydedildi.

1 MİLYAR DÜNYAYI İÇİNE ALABALİCEK
DEV BİR HALKA KEŞFEDİLDİ...

[PAGE]



SATÜRN'DE DEV HALKA

Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA), Satürn'ün etrafında şimdiye kadar görülmemiş büyüklükte bir halka tespit etti.

NASA yetkilisi Whitney Clavin, halkanın çok dağınık olduğunu ve gözle görülür ışıkları yansıtmadığını, ancak kızılötesi (infrared) Spitzer teleskobunun halkayı tespit ettiğini söyledi.

Clavin, halkadaki tozlar çok soğuk (eksi 316 Fahrenheit) olmasına rağmen, halkanın termal radyasyonla parladığını belirterek, şimdiye kadar hiç kimsenin kızıl ötesi alet kullanarak halkanın yerini göremediğine dikkat çekti.

Satürn'ün yeni keşfedilen halkasının madde kütlesinin başlangıcının gezegene 5,95 milyon kilometre uzaklıkta bulunduğu, sonunun uzaklığının ise 11,9 milyon kilometreye kadar uzandığı bildirildi.

NASA yeni bulunan halkanın çok büyük olduğunu ve 1 milyar Dünya'yı içine alabileceğini kaydetti.

Son halka keşfedilmeden önce Satürn'ün 7 halkası bulunduğu biliniyordu.