BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Kevin Costneru arayıp sordu

Kevin Costner Kürt açılımına destek verdi mi vermedi mi? Ak Parti'nin Costner açılımı MHP'yi kızdırmıştı. MHP gerçeği araştırdı

Abone ol


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Edibe Sözen'in Hollywood yıldızı Kevin Costner'ın Kürt açılımını desteklediğine yönelik açıklaması muhalefeti kızdırmış, hatta başta Bülent Arınç olmak üzere kendi partisinden bile eleştirilere hedef olmuştu.

Peki Costner gerçekten açılıma destek verdi mi vermedi mi?

İşte açılıma başından eri en sert tavrıyla karşı duran MHP, bu soruya yanıt bulmayı kafaya koydu. Üşenmedi. Ve Kevin Costner'ın peşine düştü.

Bu araştırmayı da bizzat MHP'nin açılıma karşı duruşunu her fırsatta açıklayan grup başkanvekili Oktay Vural yaptı.

Vural, Costner'ın menajeriyle iletişim kurarak ünlü oyuncunun Kürt açılımıyla ilgili görüşünü açıklayıp açıklamadığını sordu... Menajerin yanıtı "Costner bu konuda hiçbir zaman bir yorumda bulunmadı" oldu.

BASIN TOPLANTISINDA ANLATTI

MHP'li Vural, bugün bir basın toplantısı düzenleyerek araştırmanın sonucunu anlattı.
Costner'in Uluslararası Halkla İlişkiler Temsilcisi ile telefon ve internet aracılığıyla iletişim kurduğunu anlatan Vural, Costner'in demokratik açılım konusunda görüşünü açıklayıp açıklamadığına ilişkin sorusuna e-posta olarak cevap geldiğini bildirdi.

E-MAİL'LE GELEN İNGİLİZCE METNİ OKUDU

İngilizce metni okuyan Vural, metinde "Sayın Costner'in Türkiye'yi ve Türk Milletini çok sevdiği, bu konuyla ilgili olarak Türkiye'nin iç politik meseleleri hakkında kendisini konuşmaya ehil addetmediği ve bu konuda hiçbir zaman bir yorumda bulunmadığının" ifade edildiğini söyledi.

AKP COSTNER'LA NASIL TEMASA GEÇTİĞİNİ AÇIKLASIN

Vural, "Sayın Costner'in hiçbir zaman bu tür konularda yorum yapmadığı belirtilmiş. Açıklanması gereken; Sayın Kevin Costner, AKP Tanıtım ve Medya Başkanlığıyla nasıl temasa geçmiştir. Birden bire heyecana gelmiş, telefonla aramış demokratik açılımı desteklediğini mi söylemiş?" diye sordu.

Oktay Vural, şöyle konuştu: "Bu tip şeylerle milletimizi meşgul etmek, bu tip insanları kullanarak gerçekten toplumda farklı kanaatler uyandırma politikalarından vazgeçmeleri konusunda uyarıyorum. Candan destekliyormuş. Karşımızda Türk Milletine karşı bir psikolojik savaş yapan ve Türk Milletini bir tuzağa düşürmek isteyen bir senaryoyla karşı karşıyayız. ABD senaryosu diye Kevin Costner'a mı ihtiyaç duydular" 

EDİBE SÖZEN NE DEMİŞTİ?

İşte Edibe Sözen'in Kevin Costner'la ilgili açıklaması: "Kevin Costner, AK Parti Tanıtım ve Medya Başkanlığı ile temas kurarak, 'Türkiye'nin demokratikleşmesi ve insan haklarına verdiği değerin yeni bir ifadesi olan demokratik açılımı candan desteklediğini' söyledi. Demokratik açılım konusunda desteklerini dile getiren Costner'ı 3 Ekim'de AK Parti Büyük Kongresi'ne davet ettik. Ancak ünlü aktör Avrupa turnesinden dolayı çok arzu ettiği halde o tarihte Türkiye'ye gelmesinin mümkün olmadığını ifade etti."