BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,78
ALTIN 2.401,25
HABER /  DÜNYA

'Aptal olmayın ABD hak etti' diyen Hasan Piker Amerika'da olay oldu

ABD’de yaşayan 'YoungTurks' TV programının içerik üreticilerinden olan Hasan Piker’in sosyal medyada 11 Eylül saldırılarına dair yaptığı paylaşım, ABD medyasında tepki çekti. Piker, canlı yayında "ABD 11 Eylül'ü hak etti" dedi.

Abone ol

YoungTurks TV programı ile tanınan ve sosyal medya platformu Twitch üzerinden canlı yayınlar yapan Hasan Piker, sosyal medyada ABD'nin dış politikasını eleştirdi. 

Piker şunları söyledi:
-"ABD 11 Eylül'ü hak etti. ABD'nin dış politikadaki kararları 11 Eylül'e yol açtı. Bu 2001'de söylenecek tartışmalı bir şeydi. Aptal olmayın. Bin Ladin'e silah verdik ve onu eğittik. 11 Eylül’den çok önce bölgeyi dengesizleştirdik. Şimdi, Dan Crenshaw'ın bu klipte haklı göstermeye çalıştığı bu sürekli savaşta sıkışıp kaldık. Tam da bu tür bir tavır, yurtdışında binlerce genç erkek ve kadını ölüme gönderdi".

Hasan Piker'in Twitter paylaşımı FOX News'te tartışma konusu oldu. 

Fox News, Piker hakkında yaptığı haberi ‘Liberal sunucu, savaş yarası için Crenshaw ile alay etti’ başlığı ile yayınladı.

Söz konusu açıklamaları üzerine Piker'in Twitch hesabının kapatıldığı belirtildi.

Piker'in paylaşımı çok sayıda Twitter kullanıcısı tarafından da tepkiyle karşılandı. 

Bir kullanıcı, "Amerikalı olsun ya da olmasın, ABD'nin 11 Eylül'ü hak ettiğini söyleyen kim varsa ABD'nin düşmanıdır" ifadelerini kullandı.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Kazdağları'nda 719 yıllık gelenek! Türkmenler yapıyor kutup yıldızı adağı
Foto Galeri Kazdağları'nda 719 yıllık gelenek! Türkmenler yapıyor kutup yıldızı adağı Galeriye Gözat