BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,91
ALTIN 2.439,35
HABER /  DÜNYA

AP koltuğunda TERÖRİST

Yer: Avrupa Parlamentosu... Fotoğraftaki; PKK'lı terörist. Bir de Roj TV'ye yapılan kıyak var...

Abone ol

Avrupa'nın iki yüzlülüğünün belgesi bu fotoğraf. Çekildiği yer Avrupa Parlamentosu... Fotoğraftaki ise Türkiye'nin kırmızı bültenle aradığı bir PKK'lı terörist... Sadece bu değil. PKK kanalı ROJ TV'de AP'nin olanakları ile yayın yaptı.

Birleşik Sol-İskandinav Yeşil Sol konfederal grubunun ev sahipliğinde yapılan ''AB, Türkiye ve Kürtler'' konferansına, Türkiye'ye inat edercesine PKK'lı terörist Ahmet Gülabi Dere davet edildi.

Türkiye'nin iki hafta önce Belçika'dan iadesini istediği Ahmet Gülabi Dere'ye Avrupa Parlamentosu'na girip toplantıya katılması için akderitasyon kartı verdi.

Toplantıya katılanlar
arasında Abdullah Öcalan'ın
avukatı Mahmut Şakar ile
Hollanda'ya iltica eden eski DEP
milletvekili Nizamettin Toğuç ile
Ali Yiğit de yer aldı.

ROJ TV'YE AP'DEN YAYIN

Toplantıda "iki yüzlülüğün belgesi" olan bir nokta daha vardı. PKK'nın propaganda kanalı Roj TV, Avrupa Parlamentosu'nun yayın imkanlarını kullanarak yayın yaptı.

Kanal,  naklen yayın aracıyla
, toplantıya katılan eski DEP milletvekili ve PKK'nın yan kuruluşu olan KON-KURD Başkanı Ali Yiğit ile bir röportaj yaptı.

Roj TV röportajı yaparken, Avrupa Parlamentosu basın merkezine kurduğu, fonu Avrupa Parlamentosu'nun işaretleri, yazıları, şeritleri ve bayrakları ile düzenlenmiş özel bir podyumu kullandı.