BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Marco turizmi baltalayabilir

Tutuklu Alman genci için ülkesinde kampanya başlatıldı.

Abone ol

13 yaşındaki İngiliz kıza cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla tutuklanan Alman genç için ülkesinde kampanya başlatıldı.

2007 Nisan ayında Antalya"da gerçekleşen olay sonrasında tacize uğradığını iddia eden 13 yaşındaki İngiliz kızı Charlotte Lee M."nin ailesinin şikayetçi olması sonucu tutuklanarak yargılanan 17 yaşındaki Alman genci Marco W. olayının dava uzadıkça Türkiye"nin başına dert olacağı ve turizmi olumsuz yönde etkileyebileceği öne sürülüyor.

Olay medyatikleştirildi

Alman medyasının sürekli sıcak tuttuğu ve daha da ileri giderek gencin serbest bırakılması için kampanyalar başlattığı Almanya"da kamuoyunun Marco W. davasına karşı çok duyarlı hale geldiği, gazetelere gelen mektuplardan ve farklı yerlerde Marco W. için yapılan gösteri ya da imza kampanyalarından da anlaşılıyor.

Dava sürecinin uzamasının Almanları rahatsız ettiği ve bunun gelecek yıl gelmesi beklenen 5 milyon Alman turisti olumsuz yönde etkileyebileceği iddia ediliyor.

DRV Başkanı Laepple: Bizde de olsa ceza alırdı

Konuyu değerlendiren Alman Seyahat Acentaları Birliği (DRV) Başkanı Klaus Laepple, tatilcilerin Türkiye"de tatil planlarını iptal etmeleri için ortada hiçbir gerekçe bulunmadığına işaret ederek, “Gencin gerçekleştirdiği iddia edilen eylemi, bizde de cezai bir suçtur” demişti.

Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada, Türkiye"deki Alman ve İngiliz diplomatik temsilcilerinin olaydaki pasifliklerini de eleştiren Laepple, her iki ülke konsolosluklarının olaya başlangıcında derhal müdahale etmeleri gerektiğini belirtmişti. Laepple her iki gencin ebeveynlerinin de hemen biraraya gelerek görüşmeleri gerekirken bunu yapmadıklarını ifade etmişti.

TUI: Herkesin yasalara uyması gerekir

Aynı haberde, Alman seyahat pazarının lideri tur operatörü TUI"nin de Türkiye satışlarında herhangi bir kaygıları olmadığı yönündeki görüşüne yer verilmişti. Konunun daha çok medyatik bir konu olduğunun altını çizen TUI sözcüsü, “Eğer kanunlara ve kurallara saygılı olunursa, dinlendirici bir Türkiye tatili yapmanın önünde hiçbir engel yoktur” demişti.

gunaydinturizm