BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,76
ALTIN 2.439,91
HABER /  GÜNCEL

Müdür kafaları karıştırdı

Uçak kazasıyla ilgili rapor veren müdürün o şirketle bağlantısı var mıı?

Abone ol

Isparta’da düşen World Focus Havayolları’nın, kaza kırım raporlarını veren SHGM’nin şimdiki Genel Müdürü’nün yıllar önce yakın ilişki içinde olduğu iddia ediliyor..

Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre şimdiki Genel Müdür Ali Arıduru’nun 2005 yılında Ulaştırma Bakanı’nın havacılıktan sorumlu danışmanıyken İstanbul’daki otel masrafları da, World Focus tarafından ödenmiş.

Yine o dönemde şirketin uçak teknisyeni Alaattin Yurttaş ve Uçuş İşletme Başkanı Hüseyin Oymak’ın şikayetleri işleme konulmadığı gibi Oymak World Focus'un girişimiyle SHGM tarafından görevden alınmış..

Kahvaltıyı şirket ödedi

Arıduru’nun daha Ulaştırma Bakanı Müsteşarı’yken World Focus Havayolları ile iyi ilişkiler kurduğu önü sürülüyor. Arıduru’nun 20-21 Mart 2005 tarihleri arasında İstanbul’da Polat Renaissance Otel’de kaldı. 163.35 YTL’lik oda ve 33 YTL’lik kahvaltı toplam 196.35 YTL’lik faturanın ödemesi tescil adı Dünyaya Bakış Havayolları olan World Focus tarafından yapıldı.

Son uçak Eritre'de

2004’te kurulan şirketin üç adet MD83 tipi yolcu uçağı bulunuyordu. Bu uçaklardan ikisi AtlasJet’e kiralandı (biri Isparta’da düştü). Son uçak ise Afrika’da, Eritre’de uçuyor.