BIST 9.989
DOLAR 32,38
EURO 34,76
ALTIN 2.435,55
HABER /  SPOR

Lincolne derbi tedavisi

Derbi öncesi Galatasaray'ın sakatlıklarla başı dertte. Cimbom Lincoln için harekete geçti...

Abone ol

Turkcell Süper Lig’de namağlup liderliğini sürdüren Galatasaray, zorlu Fenerbahçe derbisi öncesinde kadro sıkıntısı ile boğuşuyor.

Cimbom’da 9 oyuncunun birden cumartesi günü oynanacak derbide oynamaması sözkonusu. 6 isim kesin olarak Kadıköy’de yok.

Lincoln, Barış ve Mehmet Güven’in durumu ise belirsiz. Sarı-kırmızılı takımda Hasan Şaş kırmızı kart cezalısı olduğu için kesin olarak yok. Son haftalarda forma şansı artan ve F.Bahçe maçlarında hırslı oynayan Şaş’ın olmayışı önemli bir eksik.

Lindeorth’un yanısıra Okan Buruk, Bouzid, Carrusca ve Ayhan da bu derbide sakatlıkları nedeniyle forma giyemeyecekler. Ayhan ve Okan 2 aydır takımdan uzaklar. Bouzid ile Carrusca da sakatlık nedeniyle 2 hafta forma giyemeyecek. Linderoth ise sakatlık sonrası Panionios maçında oynadı ama yeniden sakatlandı.

SABRİ YİNE İLK 11’E

Yine Panionios maçında dizinden sakatlık geçiren Barış Özbek’in durumu düzelme gösterdi. Dünkü antrenmana çıkan Barış’ın sol adalesinde sorun bulunuyor. MR’ı çekilen Lincoln’ün durumu ise karışık. Sol bacak arka adalesindeki çekme olan Lincoln’e diğer sakatlar gibi çift seans tedavi yapılacak. Durumu ise tedaviye vereceği karşılığa göre şekillenecek. Bu tablo ise G.Saray’da Kalli’nin kadro sıkıntısına yolaçtı. Özellikle orta sahanın nasıl şekileneceği merak konusu. Serkan, Ümit, Nonda ve Hakan Şükür’den ikisini forvette oynatması beklenirken ortada şimdilik Mehmet Topal, Arda var. Volkan Yaman, Sabri ise Barış ve Lincoln’ün yokluğunda forma giyebilir.

ÖZEL BAKIMA ALINACAK

BU arada G.Saray’da ilginç bir durum dikkat çekici. Büyük bir umutla transfer edilen Lincoln, 10 lig maçının 6’sında oyundan çıktı. Genelde sakatlıklardan dolayı oyundan ayınan Lincoln, Rize ve İstanbul BB maçlarında rakibin sertliğine fazla dayanamadı. Cimbom’da bu oyuncunun Schalke’nin yaptığı gibi Brezilyalı doktorlarının getirilmesi sözkonusu. Bilindiği gibi Schalke, Lincoln’ün doktorlarını Brezilya’dan getirmiş ve yıldız oyuncuyu sürekli bakıma almıştı.