BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

GAY POLİS olur mu?

Zonguldak'ta gay polisin ortaya çıkması üzerine tartışma başladı.

Abone ol

Zonguldak Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru A.K. 13 Kasım'da internetten tanışıp ilişki teklif ettiği 5 gence silah çektiği için cezaevine konuldu. Bu olay üzerine, "Emniyette gay polis olur mu?" tartışması başladı.

Rütbeli polisler Emniyet örgütü disiplin tüzüğüne göre, eşcinsel polislerin teşkilattan ihraç edileceğini belirtti. Güvenlik Birimi Enstitüsü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Önder Aytaç ise, ABD ve Avrupa'da polislerin eşcinsel olduğunu saklamadığını, ancak Türkiye'de bunun zor olduğunu ifade etti.

OLAY NASIL AÇIĞA ÇIKTI?

Olay, 13 Kasım'da Zonguldak'ın Kozlu Beldesi'ne bağlı Merkez Mahallesi'nde polis memuru A.K.'nin evinde meydana geldi.

Mahkeme tutanaklarına geçen ifadelere göre; 15 ay önce Uşak'tan Zonguldak'a tayin olan Koruma Şube Müdürlüğü'nde görevli 10 yıllık polis memuru A.K, internetten Ereğli'de oturan 18 yaşındaki U.O. ile tanıştı. Kendisini `Ali' takma isimle sağlık memuru olarak tanıtan polis memuru bir süre sohbet ettiği U.O'yu evine davet etti.

Bunun üzerine U.O, yaşları 18-20 arasında değişen 4 arkadaşını da alarak  Kozlu'ya gitti. Gençler, Kozlu terminalinde buluştukları polisin evine gidip yemek yedikten sonra alkol aldılar.

CİNSEL İLİŞKİ TEKLİF ETTİ

Bir süre sonra polis gençlere cinsel ilişkiye girme teklifinde bulundu. Gençlerin karşı çıkması üzerine polis ile gençler arasında tartışma çıktı. Bu sırada polis memuru, odaya girerek aldığı tabancasını gençlerin üzerine doğrultup, "Bir sorun mu var?" dedi. Bir anlık dalgınlığından faydalanıp polis A.K.'yi etkisiz hale getiren gençler tabancayı da alarak evden kaçtılar.

'TABANCAMI TUVALETTE UNUTTUM, KAYBOLDU' DEDİ

Ertesi gün Kozlu Karakolu'na giden polis memuru, tuvalette unuttuğu tabancasının kaybolduğu ihbarında bulundu. Yüzündeki izlerden ve çelişkili konuşmalarından şüphelenen polis arkadaşları tarafından sorgulandı. A.K, internetten tanıştığı U.O. ve arkadaşlarıyla cinsel ilişkiye girmek için evinde bir araya geldiğini, ancak çıkan tartışmada tabancasının gasp edildiğini söyledi.

AÇIĞA ALINDI

Olayın ardından açığa alınan polis memuru A.K. mahkemedeki ifadesinde, uzun süredir erkeklere karşı ilgi duyduğunu, bu duygusunu bastırabilmek için çok mücadele ettiğini, psikoloğa başvurduğunu, ancak bir sonuç alamadığını söyledi. 1.5 yıl önce eşinden boşandığını belirten A.K., internetten tanıştığı U.O. ve 4 arkadaşıyla evde cinsel ilişkiye girmek için bir araya geldiklerini iddia ederek, "Evde U.O. ve C.C. ile birlikteliğim oldu. Diğerleriyle birşeyimiz olmadı. Bunlar silahımı rızam dışında beni bağlayarak ve darp ederek almışlardır. 5 şahıstan şikayetçiyim" dedi.